Μάρδας για επίδομα ενοικίου: Θα επιστρέψω το ποσό που έλαβα το 2015

Μάρδας για επίδομα ενοικίου: Θα επιστρέψω το ποσό που έλαβα το 2015

Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2015, ο Δημήτρης Μάρδας δηλώνει ότι έλαβε το προβλεπόμενο από τον νόμο, επίδομα ενοικίου, ωστόσο προτίθεται να το επιστρέψει.

Ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κατά την παρούσα κυβερνητική θητεία μέχρι τον ανασχηματισμό του 2016, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σήμερα σε γραπτή δήλωση για το θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, που ψηφίσθηκε από τη Βουλή.

Δηλώνει ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Αναφέρει δε επίσης, ότι η ισχύουσα διάταξη αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών και σημειώνει ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Μάρδας επαναμβάνει ότι όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, «την οποία εύλογα προτίθεται να επιστρέψει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter