Μareva_gate: Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο Κυριακός στην επιτροπή της Βουλής

Μareva_gate: Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο Κυριακός στην επιτροπή της Βουλής

Απαντήσεις θα κληθεί να δώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πόθεν έσχες της συζύγου του, Μαρέβας, στην επιτροπή ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής. Το θέμα με το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει σχετικά με τον χρόνο που ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του.Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο διευθυντής του Documento Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος τόσο του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη για την υπόθεση της μη υποβολής επί σειρά ετών Πόθεν Έσχες.

Στην επιτροπή συζητήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβας και κυρίως το σπίτι του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος του ΣτΕ  φέρεται να τόνισε στην εισήγησή του πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο όντως ο  Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του το διάστημα που δεν τη συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες που καταθέτει ως πολιτικό πρόσωπο.

Αν και αρχικά φαινόταν ότι η επιτροπή έκανε αποδεκτή την εισήγηση, άλλαξε γνώμη μετά και από αρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα και έτσι θα κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για το θέμα.

Όπως τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Λάππας, δεν γίνεται ο ελεγχόμενος (σ.σ Κ. Μητσοτάκης) να δηλώνει ότι είναι σε διάσταση πέντε χρόνια με τη σύζυγό του, αλλά η Επιτροπή να δέχεται το μη έλεγχο για περισσότερα χρόνια.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει με στοιχεία για τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο βρίσκονταν σε διάσταση με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι καθώς, όπως έγραψε το koutipandoras.gr και το documentonews.gr, το ζευγάρι δεν φαίνεται και τόσο να «συμφωνεί» για το διάστημα που βρισκόταν σε διάσταση. Από τη μια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως η διάσταση διήρκησε 5 χρόνια ενώ από την άλλη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έλεγε πως κράτησε 8 χρόνια. Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει επίσης πως η διάσταση διήρκησε 7 χρόνια ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως από το 2007 το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Στην επιτροπή, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Βασικό της επιχείρημα είναι η εισήγηση του δικαστικού – εκπροσώπου του Συμβουλίου της Επικρατείας – στην επιτροπή, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει υποχρέωση να συμπεριλαμβάνουν εν διαστάσει συζύγους οι πολιτικοί στη δήλωση τους».

Δήλωση Σπύρου Λάππα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας & μέλους της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής

Η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής συζήτησε στη σημερινή συνεδρίασή της, μεταξύ άλλων, και δύο θέματα που αφορούσαν αφενός ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακών στοιχείων του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη και αφετέρου τη μη δήλωση (κοινή) περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του Μαρέβας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και για τις δύο υποθέσεις η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα και να καλέσει και τους δύο ελεγχόμενους να προσκομίσουν στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, δηλαδή ο πρώτος ότι δεν «μοίρασε» τους μισθούς της υπαλλήλου του στο γραφείο του στη Ευρωβουλή, ο δε δεύτερος, πρόεδρος της ΝΔ, για να αποδείξει ότι ορθώς δεν προέβη σε κοινές δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» με τη σύζυγό του και το γεγονός της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσής του και την διάρκειά της, δεδομένου ότι ο ίδιος σε δηλώσεις του μιλούσε για «χωρισμό πέντε χρόνων», δηλαδή από το 2006 μέχρι το 2011, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα μιλούσε για χωρισμό από το 2006 συνεχώς μέχρι το 2014.

Προκύπτουν ασφαλώς μείζονα ζητήματα, και νομικής και ουσιαστικής φύσεως, και αναμένονται τα στοιχεία τους με ενδιαφέρον. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter