Μάριο Βάργκας Λιόσα: Κάλεσμα προς τους ισπανόφωνους κατά των ύβρεων Τραμπ

Μάριο Βάργκας Λιόσα: Κάλεσμα προς τους ισπανόφωνους κατά των ύβρεων Τραμπ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ισπανόφωνη κοινότητα στις ΗΠΑ βρίσκεται σε μια «δύσκολη κατάσταση» αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο.

Ο νομπελίστας συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα κάλεσε σήμερα τον ισπανόφωνο κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του στους λατινοαμερικανούς που ζουν στις ΗΠΑ αλλά και στους πολίτες χωρών όπως το Μεξικό, καθώς είναι αντιμέτωποι με τις «ύβρεις» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Εμείς, όλες οι ισπανόφωνες κοινότητες, οφείλουμε να κινητοποιηθούμε για να δείξουμε αλληλεγγύη, όχι μόνο σε αυτούς (σ.σ. στους λατινοαμερικάνους οι οποίοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής), αλλά και στις χώρες οι οποίες ξεκάθαρα καθυβρίζονται από τον νέο βορειοαμερικάνο πρόεδρο, όπως είναι το Μεξικό», είπε ο περουβιανός λογοτέχνης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.

Αλλά και η ισπανική γλώσσα διατρέχει επίσης «κίνδυνο» στις ΗΠΑ, παρότι έχει «πολύ βαθιές ρίζες» στη χώρα, αφού ζουν εκεί «τουλάχιστον δεκαπέντε εκατομμύρια ισπανόφωνοι οι οποίοι δεν θέλουν να απαρνηθούν τη γλώσσα τους για να υιοθετήσουν τα αγγλικά», πρόσθεσε ο Λιόσα, που έχει ήδη εξαπολύσει φραστικές επιθέσεις εναντίον του Τραμπ, τον οποίο θεωρεί «κλόουν» και «δημαγωγό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη λάβει διάφορα μέτρα που στρέφονται εναντίον των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι λατινοαμερικάνοι, ενώ επιμένει ότι πρόκειται να χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, καταφέρθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον ενός από τους αντιπάλους του, του Τζεμπ Μπους, διότι μιλάει με τη σύζυγό του ισπανικά.

«Τα κράτη τα οποία εκπροσωπούν αυτή την τεράστια κοινότητα των κοινωνιών που μιλούν ισπανικά πρέπει να κινητοποιηθούν εναντίον του κινδύνου ο οποίος επικρέμαται για τη γλώσσα μας, όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων ημερών», συμπλήρωσε ο Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter