Mαρκ Κοράλο: ο νέος διαχειριστής κρίσεων του προέδρου Τραμπ

Mαρκ Κοράλο: ο νέος διαχειριστής κρίσεων του προέδρου Τραμπ

Ο άνθρωπος – σκιά του προσωπικού συνηγόρου του Αμερικανού προέδρου, Μαρκ Κοράλο είναι το νέο επικοινωνιακό «βαρύ πυροβολικό» του Λευκού Οίκου στην κόντρα του με την Δικαιοσύνη.

Είναι γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ με τις συνεχείς αναρτήσεις του στο twitter είναι μία τουλάχιστον επικοινωνιακή πρόκληση για κάθε σύμβουλο. Αυτός είναι και ο λόγος που η διεύθυνση επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραμένει «ακέφαλη» μετά την αποχώρηση τον περασμένο Μάιο του Μάικ Ντάμπκι.

Ο βετεράνος σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Ουάσινγκτον, Μαρκ Κοράλο δέχθηκε να αναλάβει άτυπα τον ρόλο του διαχειριστή κρίσεων στην έρευνα που έχει ξεκινήσει από την αμερικανική Δικαιοσύνη με επικεφαλής τον πρώην διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ για την ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ.

Βασικός άξονας της έρευνας είναι εάν ο Τραμπ επιχείρησε να παρακωλύσει την έρευνα του FBI για στελέχη του επιτελείου του.

«Νομίζω ότι θα μπορώ να βοηθήσει περισσότερο τον πρόεδρο απ’ έξω παρά από μέσα», εξήγησε στο Politico ο Κοράλο για την απόφαση του να είναι σύμβουλος επικοινωνίας του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ και όχι διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο που χρόνια κινείται στους πολιτικούς κύκλους της Ουάσινγκτον και διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με Ρεπουμπλικάνους όσο και με Δημοκρατικούς.

Είναι πάμπλουτος. Από την εταιρεία επικοινωνίας του έχει κερδίσει τόσα χρήματα ώστε αρκετοί φίλοι του να λένε ότι δεν ανέλαβε τη θέση για να αυξήσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή να βοηθήσει την ήδη επιτυχημένη καριέρα του.

Στο παρελθόν έχει στηρίξει επικοινωνιακά αρκετούς αξιωματούχους που είχαν εμπλοκή με την Δικαιοσύνη και διαθέτει μεγάλη εμπειρία, σε αντίθεση με αρκετά στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ.

Το ερώτημα είναι πως εξελιχθεί η συνεργασία, καθώς ο Κοράλο έχει αντιπαρατεθεί αρκετές φορές με βασικές επικοινωνιακές γραμμές του Λευκού Οίκου. Για παράδειγμα, πήγε στον αντίποδα από την στρατηγική συμμάχων του Τραμπ που ασκούσαν κριτική στον Ρόμπερτ Μιούλερ προκειμένου να υποβαθμίσουν την έρευνα του.

Ο Κοράλο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην διευθυντή του FBI για την τιμή και την υπόληψη του μόλις δύο ημέρες πριν αναλάβει την θέση του διαχειριστή κρίσεων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter