Μάρτιν Σουλτς: Ο Τραμπ αποδείχθηκε πολύ χειρότερος από όσο φαινόταν

Μάρτιν Σουλτς: Ο Τραμπ αποδείχθηκε πολύ χειρότερος από όσο φαινόταν

Ρίσκο για ολόκληρο τον πλανήτη χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο ο υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος από τον «ανελέητο νεποτισμό» του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρωτήθηκε για την δήλωση του πριν από τις αμερικανικές εκλογές ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πρόβλημα όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. «Στην πραγματικότητα ήταν πολύ χειρότερο. Ήταν σαφές για μένα ότι η επίσημη ατμόσφαιρα του Λευκού Οίκου δεν θα εκπολίτιζε τον Τραμπ. Δεν θα θεωρούσα όμως δυνατό τον ανελέητο νεποτισμό με τον οποίο ασκεί την πολιτική, όπου τοποθετεί τον εαυτό του και την οικογένειά του πάνω από το νόμο» λέει ο Μάρτιν Σουλτς.

Και συνεχίζει: «Και πάνω από όλα αυτά μείωσε τις σύνθετες πολιτικές αποφάσεις σε 140 χαρακτήρες. Όταν πρόκειται για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ, θεωρώ ότι η υποβάθμιση της πολιτικής σε ένα tweet είναι πραγματικά επικίνδυνη. Ο Τραμπ είναι ένας κίνδυνος για τη χώρα του και για ολόκληρο τον κόσμο».

Στην ερώτηση πως θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό πρόεδρο εάν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας ο Μάρτιν Σουλτς απαντά: «Πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Γκέρχαρντ Σρέντερ έδειξε μπορεί να γίνει. Έδωσε ένα αναμφισβήτητο «όχι» σε πρόεδρο των ΗΠΑ για τον επιθετικό πόλεμο εναντίον του Ιράκ που παραβίαζε το διεθνές δίκαιο. Στο τέλος της ημέρας, άνδρες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πάρουν αυτό που μοιράζουν καθημερινά: ξεκάθαρα μηνύματα. Θα τον αντιμετώπιζα όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα και σαφή. Δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και καθήκον του ηγέτη μιας γερμανικής κυβέρνησης να το πράξει».

«Αυτό ακούγεται σαν πάλη πάνω στη σκηνή», σχολιάσει ο δημοσιογράφος. «Ο Τραμπ πιστεύει ότι η πολιτική είναι μία πάλη πάνω στη σκηνή. Δεν είναι είναι. Παρόλα αυτά, μερικές φορές χρειάζονται σαφή λόγια στην πολιτική. Με αυτή την έννοια, πιστεύω ότι είμαι καλύτερος από την κυρία Μέρκελ». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter