Μαθητές πήγαν τριήμερη εκδρομή στο Βόλο και έπεσαν θύματα… κουκουλοφόρων

Μαθητές πήγαν τριήμερη εκδρομή στο Βόλο και έπεσαν θύματα… κουκουλοφόρων

Με τις χειρότερες αναμνήσεις, θα επιστρέψουν από την τριήμερη εκδρομή τους στον Βόλο οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ Φιγαλείας που το βράδυ της Πέμπτης δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα δυο εξ αυτών να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου για τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη ανησυχία των γονέων των μαθητών που λίγο έλειψε να ταξιδέψουν μέσα στη νύχτα για το Βόλο, φοβούμενοι για τα παιδιά τους. Ωστόσο, οι συνοδοί καθηγητές τους διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, για κανέναν από τους μαθητές και κυρίως για τους δυο που αποχώρησαν από το Νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες…

Οι 22 μαθητές, συνοδεία των τριών εκπαιδευτικών τους, αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, γεμάτοι ενθουσιασμό, για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους στο Βόλο και στο Πήλιο. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας, όταν τα παιδιά, μετά το βραδινό φαγητό και περίπατο στο κέντρο της πόλης, επέστρεφαν στο Ξενοδοχείο τους. Ευρισκόμενοι στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στο Λιμάνι – και κοντά στην «Καπναποθήκη Παπαστράτου», όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα 15-20 κουκουλοφόρων, που τους προσέγγισαν με ποδήλατα και σανίδες σκέιτμπορντ, πιθανότατα με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και κινητών τηλεφώνων. 

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν και μη μπορώντας να αντιδράσουν προσπαθούσαν να αντισταθούν και να προφυλάξουν τους εαυτούς τους, με τους άγνωστους (;) δράστες να αποχωρούν χωρίς…λεία, αλλά έχοντας τραυματίσει δυο από τα παιδιά, έναν μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου. Κι όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λιγοστών – ωστόσο – περαστικών. Στο σημείο, μετά από ενημέρωση των εκπαιδευτικών, έφτασε δύναμη του Λιμενικού Σώματος (σ.σ καθώς το σημείο είναι περιοχή ευθύνης του Λιμεναρχείου) και Αστυνομική δύναμη, συνοδεύοντας με ασφάλεια τα παιδιά στο ξενοδοχείο τους και στη συνέχεια τους δυο μαθητές – συνοδεία καθηγητών – στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: thebest.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter