Ματθαίος Γριμπάμπης: Κάνει έργα τέχνης με κιμωλία

Ματθαίος Γριμπάμπης: Κάνει έργα τέχνης με κιμωλία

Mια νέα τάση στην διακόσμηση επαγγελματικών χώρων είναι η ζωγραφική με κιμωλία.

Στη Χίο υπάρχει ένας καλλιτέχνης που εφαρμόζει αυτήν την τεχνική, ο Ματθαίος Γριμπάμπης. 

«Το να δουλεύεις με τόσο απλά υλικά και να έχεις τέτοιο αποτέλεσμα είναι κάτι μοναδικό», αναφέρει ο ίδιος. «Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Προσωπικά αισθάνομαι ότι δεν έχω ξεκινήσει ακόμα… τα καλύτερα έρχονται, αυτό είναι μόνο η αρχή…»

Σε ερώτησή μας για το πώς ξεκίνησε και τι είναι η ζωγραφική για εκείνον μας απαντά:

«Στην πράξη η ζωγραφική είναι ένας τρόπος έκφρασης, έτσι είναι και για εμένα. Για να απαντήσω όμως στην ερώτηση, θα έλεγα πως ξεκίνησα μόνος μου, αυτοδίδακτος αρχικά, και μετά με μερικά μαθήματα σχεδίου. Η ζωγραφική είναι κάτι που πάντα το έψαχνα μόνος μου. Μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικό, λάδι, και τώρα κιμωλία. Όλα τελικά στην ζωή ξεκινάνε με πειραματισμό, και όρεξη για δημιουργία! 

Αν αφιερώσει κάποιος χρόνο και μεράκι για κάτι-ό,τι και να είναι αυτό-το αποτέλεσμα τον ανταμείβει. Κάθε έργο και κάθε τι που δημιουργείς – και ας μην είναι τέλειο – είναι όμως δικό σου και σου δίνει χαρά! Προσωπικά εκεί δίνω βάση: στην χαρά τού να δημιουργείς και να προσφέρεις κάτι ή να προσπαθείς για να γίνεις καλύτερος και να βρίσκεις τα όριά σου. Δοκιμάζεις και βελτιώνεσαι. Έτσι κιόλας αυτοπροσδιορίζεσαι. Βρίσκεις και γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα…»


Πηγή:PolitisChios.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter