Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Εκκενώθηκε το χωριό Άρλα (Photos)

Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Εκκενώθηκε το χωριό Άρλα (Photos)

Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα προσπαθούν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες ‘Αρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι, στην Δυτική Αχαΐα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στην εκκένωση της κοινότητας ‘Αρλα στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από τη φωτιά, έχουν προχωρήσει οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα επιβιβάστηκαν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μεταφέρθηκαν σε γειτονικές περιοχές.

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην ‘Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και η οποία μέχρι πρότινος απειλούσε τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι .

Νωρίτερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούσαν τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης, το οποίο και εκκενώθηκε λίγο αργότερα.

Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν κοντά στις κοινότητες Ελαιοχώρι και Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των υδροφόρων.

Πύρινα μέτωπα σε Κέρκυρα, Μεγαλόπολη, Ηλεία, Αγρίνιο

Υπό ύφεση τέθηκαν, από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στη Β. Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».

Αυτή την ώρα έχει «πέσει» η ένταση των ανέμων στο νησί, ενώ κατά τη διάρκεια τους το μεσημέρι, είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βουτσαρά Μεγαλόπολης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Βουτσαράς Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 άνδρες και 12 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη τρεις φωτιές στη βόρεια Ηλεία-Πυρκαγιά και στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα, στη βόρεια Ηλεία.

Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.



Πηγή Photo: Corfupress

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter