Μαξίμου: Η ΝΔ μάλλον έχει τη μύγα και θίχτηκε

Μαξίμου: Η ΝΔ μάλλον έχει τη μύγα και θίχτηκε

«Εάν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αντί να σκέφτονται πώς θα κάνουν μικροπολιτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδιναν λίγη προσοχή στην ομιλία του πρωθυπουργού, θα πρόσεχαν ότι εκτός από την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, που διαψεύδει εκ νέου την καταστροφολογία της ΝΔ, μίλησε και για την ανάγκη αναχωμάτων στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό που απειλούν το μέλλον και τη συνοχή της Ευρώπης», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απευθυνόμενο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που έχει καταφέρει να συγκεράσει και την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό του Πινοσέτ μάλλον έχει τη μύγα και θίχτηκε».

Νωρίτερα, η ΝΔ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε αναφέρει πως:

«Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του», γεγονός που «προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Όπως αναφέρει η ΝΔ στην ίδια ανακοίνωση ο πρωθυπουργός «αιφνιδιάστηκε πλήρως», όταν ρωτήθηκε «γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ», «τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές», «πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα» και «τι έχει να πει για τα 100 δισ. ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015». «Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον πρόεδρο της ΝΔ, λες και μιλούσε στη ΔΕΘ ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει:

«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας», τονίζει η ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter