Μαξίμου: Με την απόφαση του ESM έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της Νέας Δημοκρατίας

Μαξίμου: Με την απόφαση του ESM έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της Νέας Δημοκρατίας

«Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας τις εξελίξεις όσον αφορά στο χρέος της χώρας και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσής του.

Επισημαίνει επίσης την άρνηση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συμφωνήσει στο έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους αλλά και στα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας ότι κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα τις σχέσεις με τους δανειστές και την πορεία της χώρας.

Και συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου:

«Σε αντίθεση με τις προσδοκίες αλλά και την ακατάσχετη καταστροφολογία τους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα μειώσουν το δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060.

Ανταλλαγή ομολόγων

Swaps Επιτοκίων

Προσαρμογή χρηματοδότησης

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο άβολες διαπιστώσεις. Και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά.

Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter