Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε την αντίδραση της Eldorado

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε την αντίδραση της Eldorado

Για ενορχηστρωμένη απόπειρα από τον ίδιο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο το Μαξίμου, αναφορικά με την αναστολή της επένδυσης στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους να ρωτούν -μεταξύ άλλων- τον κ. Μητσοτάκη αν τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας.

«Η ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ δε θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

– Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

– Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

– Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

– Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

Αντίθετα, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ΝΔ και οι δορυφόροι της επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει:

Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;», είναι τα ερωτήματα του Μαξίμου προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: Λόγια του αέρα οι εξαγγελίες Τσίπρα

Την ώρα που στη ΝΔ είχαν… χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους, μετά την εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ με την οποία είδαν ότι αρχίζουν να επαληθεύονται οι φόβοι της ηγεσίας μήπως ο Πρωθυπουργός « προλάβει να κλέψει» ατζέντα στον τομέα των επενδύσεων, η ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι προτίθεται να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα ήρθε ως… θείο δώρο στο Μοσχάτο.

Πίσω από την… αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών του για την τύχη των εργαζομένων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, είναι εμφανής η εναγώνια προσπάθεια της ΝΔ να κρατήσει για τον εαυτό της εδάφη… υπεροχής και διαφοροποίησης. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Προέδρου της ΝΔ ότι «μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση.» «Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να υποστηρίξει την άποψη που μονίμως στη διάρκεια της ηγεσίας του η ΝΔ έχει κάνει σημαία , ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα σοβαρό πρόγραμμα επενδύσεων στη χώρα μας ως αντίθετο με την πολιτική του φιλοσοφία. 

Στο ίδιο πνεύμα, αφού αυτό κρύβει την αντιπολιτευτική ένδεια της ΝΔ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος , Β. Κικίλιας, με συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι τα λόγια του κ. Τσίπρα δεν έχουν πολιτικό βάρος ποτέ δεν έχει κρατήσει καμία από τις υποσχέσεις του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για «επενδυτικό κρεσέντο του κ. Τσίπρα, για επενδύσεις που θα σάρωναν τη χώρα, και έρχεται πριν “αλέκτωρ λαλήσει τρις”, η ΕLDORADO COLD, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους, φορολογία η οποία πληρώνει έξοδα του ελληνικού κράτους, περιβαλλοντικά έργα κ.λ.π. να πει ότι αναστέλλει τις εργασίες της κι αποχωρεί».

Είναι γνωστό, σε όλους τους παροικούντες το Μοσχάτο ότι ο μεγαλύτερος φόβος της ηγεσίας και των στελεχών του κόμματος είναι , μήπως η κυβέρνηση στη διάρκεια του βίου της μπορέσει να παρουσιάσει επιτυχίες στον τομέα των επενδύσεων και είναι κοινό μυστικό ότι …φοβούνται ακόμη και την προόδο συμφωνημένων επενδυτικών προγραμμάτων. Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία η δήλωση του κ. Κικίλια στο ΣΚΑΙ ότι υπάρχει και νέο μπλοκάρισμα της επένδυσης στο ελληνικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:

Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της. Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Προκαταβάλει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης υπέρ της Eldorado ο Άδωνις;

Βέβαιος πως η Eldorado Gold θα κερδίσει τις όποιες αξιώσεις αποζημίωσης από το Δημόσιο παρουσιάζεται στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επιτιθέμενος παράλληλα στον Νίκο Καρανίκα. Δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, καθώς στην πολιτική του σταδιοδρομία έχει αποδείξει πως δίχως φραγμούς μπορεί να παραμερίζει το κοινό συμφέρον για να υπερασπιστεί μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως λόγου χάρη τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

«Τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσει και θα λάβει προφανώς από το Ελληνικό Δημόσιο η Εταιρία θα τις πληρώσει ο ίδιος;» διερωτάται ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας δύο εύλογα ερωτήματα:

1. Πώς είναι τόσο βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί υπέρ της Eldorado Gold ή μήπως προσπαθεί να προκαταβάλει τη δικαστική απόφαση;

2. Για τις παραβιάσεις των όρων της σύμβασης, άρα και του περιβαλλοντικού πλαισίου της επένδυσης, έχει κάτι να ψελλίσει ο κ. Γεωργιάδης ή απλώς η ρύπανση και η επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων στις Σκουριές είναι ελάσσονος σημασίας;

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον αρχηγό της ΝΔ συντάσσεται και η υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter