Μαξίμου: Όταν ο Σαμαράς δεχόταν την σύνθετη ονομασία – Τι απαντάτε κύριε Μητσοτάκη; – Η απάντηση Σαμαρά (Video)

Μαξίμου: Όταν ο Σαμαράς δεχόταν την σύνθετη ονομασία – Τι απαντάτε κύριε Μητσοτάκη; – Η απάντηση Σαμαρά (Video)

Προ των ευθυνών του φέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το Σκοπιανό. Από το Μαξίμου επισημαίνουν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα και ρωτούν αν συμφωνεί ή διαφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην αρχηγό της ΝΔ.

Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 28/11/2009 έλεγε πως εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes “να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω” και πως “είμαι μαζί με τις κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις;

https://www.youtube.com/watch?v=E5QrxcyzvnE

Διαβάστε το Tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Το ότι ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη καθώς ο Πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

Τη στάση τόσο του ίδιου όσο και του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεκαθάρισε ούτε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου πέρα από ένα “κλείσιμο του ματιού” στο ακροδεξιό ακροατήριο δεν διευκρίνισε πώς τοποθετείται στο φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας.

Εξηγήσεις σχετικά με το τι υποστήριζε η ΝΔ παλιότερα στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων ζήτησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς έγραψε: «Κόμματα που κυβέρνησαν οφείλουν να πουν τι πραγματικά υποστήριζαν στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε για το όνομα και γιατί εμφανίζουν τώρα άλλες θέσεις. Γραπτά διαπραγματεύσεων τους υπάρχουν. Να εξηγήσουν γιατί και πως θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος».

Η απάντηση Σαμαρά

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη, Σαμαρά, απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν: «Οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κατι τέτοιο. Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την “ενιαία ονομασία για καθε χρήση”, όπως και συνέβη μέχρι σήμερα».

«Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες και άγαρμπα fake news», προσθέτουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter