Μαξίμου: Τέλος η ανοχή για Ερντογάν

Μαξίμου: Τέλος η ανοχή για Ερντογάν

Κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η Κυβέρνηση όσον αφορά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών βάζοντας πλέον ανοιχτά στο στόχαστρο της τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Την περασμένη Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για πρώτη φορά κάλεσε τη γειτονική χώρα να εξηγήσει γιατί κρατά τους δύο Έλληνες χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες.

Χθες το Μαξίμου επιτέθηκε προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο, σχολιάζοντας ομιλία του τελευταίου σε στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην μεθοριακή πόλη Χατάι, κατηγορώντας τον για «ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων» ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Παράλληλα το Μαξίμου για μια ακόμη φορά κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο «να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις».

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα θα αναμένει και τη σημερινή συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη μήπως με την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου απαγγελθούν κατηγορίες στους δύο Έλληνες και αν συνεχιστεί η κωλυσιεργία είναι βέβαιο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα σηκώσει το κόκκινο τηλέφωνο.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter