Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Έλεγχοι του ΣΕΠΕ

«Μαύρες» συνθήκες για τους εργαζόμενους την Black Friday - Παραβάσεις σε 23 πολυκαταστήματα

Παραβάσεις σε 23 από τα 98 πολυκαταστήματα που επιθεώρησαν την Black Friday εντόπισαν οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε πολυκαταστήματα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Σε 23 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν χρονικά όρια εργασίας και υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων, αλλά και ζητήματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των ελέγχων για την εορταστική περίοδο, με έμφαση στους κλάδους του επισιτισμού, της παροχής υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου. Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.