«Μαύρη Πέμπτη» στη Γαλλία-Δεκάδες διαδηλώσεις κατά του Μακρόν

«Μαύρη Πέμπτη» στη Γαλλία-Δεκάδες διαδηλώσεις κατά του Μακρόν

Ένα σημαντικό κρας τεστ για την γαλλική κυβέρνηση αποτελούν οι σημερινές μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα, τον σιδηρόδρομο αλλά και εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις 180 διαδηλώσεις που προγραμματίζονται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα για τους Γάλλους και γι’ αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποκαλείται «μαύρη Πέμπτη».

Πολλοί εργαζόμενοι από την επαρχία ξεκίνησαν τη μέρα τους από τα χαράματα προκειμένου να καταφέρουν να επιβιβασθούν εγκαίρως σε ένα τρένο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του οργανισμού σιδηροδρόμων (SNCF), περισσότερα από τα μισά τρένα μεγάλης ταχύτητας (TGV) δεν λειτουργούν, ιδιαίτερα στο βόρειο άξονα της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες τοπικές συνδέσεις ανάμεσα στις πόλεις, με τα τρένα με συμβατικές ταχύτητες.

Πρόβλημα θα υπάρξει και για τις ταχείες συνδέσεις μετρό (RER) που συνδέουν το Παρίσι με τα προάστια.

Στα αεροδρόμια προβλέπεται από την Air France η ακύρωση του 30% των πτήσεων. Γίνεται προσπάθεια να μην επηρεασθούν οι μακρινές πτήσεις χωρίς όμως να αποκλείονται καθυστερήσεις.

Στα σχολεία, ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς συμμετέχουν στην απεργία και τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα για τους γονείς που έχουν παιδιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικό.

Προβλήματα αναμένονται στις βιβλιοθήκες ή ακόμα στη συλλογή απορριμμάτων, ενώ και οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν και αυτοί για δεύτερη φορά στο δρόμο.

Στο Παρίσι οργανώνονται δύο ξεχωριστές πορείες με τελικό σημείο συνάντησης την πλατεία της Βαστίλλης : οι σιδηροδρομικοί θα ξεκινήσουν από τον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό (Gare de l’Est ), οι δε Δημόσιοι υπάλληλοι από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ( Bercy).

Οι δύο πορείες θα ενωθούν το απόγευμα στη Βαστίλλη, όπου θα είναι παρόντες μεταξύ άλλων, ο πρώην υποψήφιος των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν και ο μόνιμος αντίπαλός του Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της « Ανυπότακτης Γαλλίας» που αυτή τη φορά μοιάζει να «ακολουθεί» το συνδικαλιστικό κίνημα, ύστερα από την αποτυχημένη προηγούμενη προσπάθειά του να τεθεί επικεφαλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter