Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μαζί για την Κεντροαριστερά Γεννηματά-Παπανδρέου

Έδωσαν τα χέρια η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τη συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Έδωσαν τα χέρια η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τη συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, την Πέμπτη το μεσημέρι. Η Φώφη Γεννηματά έκανε – όπως θεωρεί – ένα ακόμη βήμα συσπείρωσης του διασπασμένου χώρου της κεντροαριστεράς αλλά και ενδυνάμωσης της παράταξης, την ώρα που τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ φτιάχνουν νέο κόμμα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται… υπ’ατμόν! Θυμίζουμε ότι είχε «απειλήσει» ανοιχτά πως σε περίπτωση επιστροφής, έστω και με τη μορφή της συνεργασίας, του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, εκείνος θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα. Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις. Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.