McDonald’s μέσα στο Βατικανό!

McDonald’s μέσα στο Βατικανό!

30.000 ευρώ ενοίκιο θα λαμβάνει το μήνα το Βατικανό, από τα McDonald’s, για το κτίριο όπου θα στεγαστεί το νέο κατάστημα του αμερικανικού κολοσσού της βιομηχανίας fast food, κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Το κτίριο, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ανήκει στο Βατικανό.

Προηγήθηκαν μήνες αντιπαράθεσης και διαμαρτυριών από ιερείς και παροικούντες, πριν τελικά τα McDonald’s καταφέρουν να θέσουν σε λειτουργία το νέο τους υποκατάστημα. Αρκετοί πάντως, όπως σημειώνει το euronews, θεωρούν ότι το ζήτημα πήρε υπερβολική έκταση. «Νομίζω ότι υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα στον κόσμο από το αν τα McDonald’s είναι πολύ κοντά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Υπάρχουν μεγαλύτερα σκάνδαλα», δήλωσε ένας ιερέας.

Η περίπτωση της Φλωρεντίας

Πιο σθεναρή αντίσταση πάντως προβάλλουν οι αρχές της Φλωρεντίας, στα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας για το άνοιγμα καταστήματος στην πιο διάσημη πλατεία της πόλης, την ιστορική Piazza del Duomo, με τα McDonalds να ζητούν αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλλα, απέρριψε την αίτηση τον περασμένο Ιούνιο, και η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την αρμόδια τεχνική επιτροπή, για την διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της πόλης.

«Τα McDonald ‘s έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, επειδή αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο, αλλά κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να πούμε όχι», δήλωσε ο Ναρντέλλα στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι θέλει να υποστηρίξει τις παραδοσιακές επιχειρήσεις της περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα McDonald ’s έχουν καταστήματα σε άλλα σημεία της πόλης, όμως γενικά η Φλωρεντία επιβάλλει πολύ αυστηρούς κανονισμούς για την αδειοδότηση, μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα της πόλης και της επαρχίας της Τοσκάνης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter