Με αυστηρούς όρους βγαίνει στις 12 το μεσημέρι και για 48 ώρες ο Κουφοντίνας

Με αυστηρούς όρους βγαίνει στις 12 το μεσημέρι και για 48 ώρες ο Κουφοντίνας

Με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αναμένεται να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 το μεσημέρι και για 48 ώρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με την απόφαση πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές την ημέρα.

Όπως προκύπτει από τον τόπο κατοικίας του θα πρέπει κάθε 12 ώρες να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα του Βαρνάβα Αττικής.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα δει βγει από το Σωφρονιστικό Κατάστημα από το 2002, όταν παραδόθηκε ο καταδικασμένος πλέον σε 11 φορές ισόβια για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη

Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Στις προϋποθέσεις αυτές την δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής, όπως πειθαρχικά και άλλα .

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο του χορηγήθηκε η άδεια.

Μέσα στην προβλεπόμενη διαδικασία είναι η κλήση του κρατούμενου σε ακρόαση από το Συμβούλιο όπου απαντά σε σειρά ερωτημάτων επί του αιτήματος αδείας, όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Στη διαδικασία αυτή αναφέρθηκαν και κυβερνητικοί κύκλοι που τονίζουν ότι δεν πρόκειται για καμία κυβερνητική απόφαση αλλά καθαρά για απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών και του εισαγγελέα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter