Mε ipad «εκσυγχρονίζεται» η θρησκευτική αστυνομία στη Σαουδική Αραβία

Mε ipad «εκσυγχρονίζεται» η θρησκευτική αστυνομία στη Σαουδική Αραβία

Διχασμένη ανάμεσα στην επιθυμία να παραχωρήσει περισσότερες ατομικές ελευθερίες και την ανάγκη να κρατήσει ευχαριστημένους τους υπερ-συντηρητικούς μουσουλμάνους βρίσκεται η Σαουδική Αραβία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η θρησκευτική αστυνομία που είναι γνωστή ως Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της και αποτελεί ντροπή για κάποιους Σαουδάραβες ενώ για άλλους είναι σύμβολο της ισλαμικής ταυτότητας της χώρας.

Πέρσι η κυβέρνηση απαγόρευσε στους αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας να κάνουν συλλήψεις και έδωσε οδηγίες να είναι πιο ευγενικοί και ήρεμοι όταν εφαρμόζουν τον αυστηρό νόμο της σαρία.

Μετά την ανακοίνωση ότι διάδοχος του θρόνου θα είναι ο νεαρός πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αρκετοί Σαουδάραβες χαιρέτησαν την απόφαση στους προσωπικούς λογαριασμούς στο twitter και προέβαλαν αιτήματα. Ανάμεσα σε όλα ζητούσαν και την επιστροφή της θρησκευτικής αστυνομίας, με το επιχείρημα ότι η ανηθικότητα επέστρεψε στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Τελικά αποφασίστηκε η θρησκευτική αστυνομία να κάνει περισσότερες περιπολίες, να επιπλήττει άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στους ίδιους χώρους αλλά και όσες δεν φορούν μαντίλα. Η διαφορά τώρα είναι ότι θα εξοπλιστούν με ipad προκειμένου να υποβάλλουν αναφορές για τους παραβάτες αντί να τους χτυπούν με ένα ραβδί.

Το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να παρουσιάσουν δημοσίως την εικόνα ενός πιο διαλλακτικού σώματος. Οι αρμόδιες υπηρεσίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούν φωτογραφίες από στελέχη της Επιτροπής για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη που δίνουν καραμέλες σε παιδιά, μαζί με δημοσιεύσεις σχετικά με την κατάργηση παρανόμων αλκοολούχων αποτυπωμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter