Με παράπονο ξέσπασε ο Ερντογάν: «Έι ΝΑΤΟ, πού είσαι;» (Video)

Με παράπονο ξέσπασε ο Ερντογάν: «Έι ΝΑΤΟ, πού είσαι;» (Video)

«Έι ΝΑΤΟ πού είσαι;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ξεσπώντας κατά της συμμαχίας που δεν στηρίζει την στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών στη Συρία. Κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για «δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Μυρσίνη είπε ότι η Τουρκία στέλνει στρατιώτες της σε ζώνες συγκρούσεων όταν της ζητείται, ωστόσο, δεν έλαβε βοήθεια ως ανταπόδοση.

Προέτρεψε το ΝΑΤΟ να προστρέξει την Τουρκία λέγοντας ότι τα σύνορά της είναι υπό απειλή αυτή τη στιγμή.

Ο Ερντογάν είπε στην ομιλία του το Σάββατο, ότι έχουν «εξουδετερωθεί» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που βαπτίστηκε «Κλάδος Ελαίας» 3.213 «τρομοκράτες». Ο όρος που χρησιμοποίησε προφανώς συμπεριλαμβάνει νεκρούς, τραυματίες και αιχμάλωτους.

Παρατηρητές προειδοποιούν ότι η επίθεση στην πόλη Αφρίν μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους χιλιάδες άμαχους που βρίσκονται ακόμα εκεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος διεμήνυσε ότι η τουρκική επιχείρηση θα επεκταθεί, προς την κατεύθυνση των συνόρων με το Ιράκ και την πόλη Κομπάνι, η οποία έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για τους Κούρδους.

Αφού «καθαρίσουμε τους τρομοκράτες» από την Αφρίν, είπε ο Ερντογάν, θα «τους καθαρίσουμε κι από τη Μάνμπιτζ, την Άιν αλ Αράμπ (σ.σ. η ονομασία του Κομπάνι στα αραβικά), την Ταλ Αμπιάντ, τη Ρας αλ Άιν και την Καμισλί», τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μερσίνη, στη νότια Τουρκία. «Όπου κι αν υπάρχουν τρομοκράτες, θα πάμε εκεί», επέμεινε.

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έχει κλιμακώσει ακόμη περισσότερο τις εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, η οποία θεωρεί τους Σύρους κούρδους αντάρτες έναν από τους κύριους συμμάχους της στη Συρία και τους αναγνωρίζει ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

https://www.youtube.com/watch?v=vSzUfdCMcFg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter