Με τσουχτερό κρύο συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου – Ακόμη 4000 μαχητές απομακρύνθηκαν

Με τσουχτερό κρύο συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου – Ακόμη 4000 μαχητές απομακρύνθηκαν

Περισσότεροι από 4.000 μαχητές απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το ανατολικό Χαλέπι προς περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βάσει μιας συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων κάτω από την επίβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου..

“Στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, σε ένα από τελευταία στάδια της εκκένωσης, περισσότεροι από 4.000 μαχητές απομακρύνθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα (IX), βαν και φορτηγά από το ανατολικό Χαλέπι προς το δυτικό αγροτικό Χαλέπι, όπως προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαφόρων μερών”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Κρίστα Άρμστρονγκ.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από την περιοχή στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επιχείρησης, η οποία εμποδίστηκε από την πυκνή χιονόπτωση και τον άνεμο, ανέρχεται σε 34.000, είπε.

“Η απομάκρυνση θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και πιθανότατα και αύριο (Παρασκευή). Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να απομακρυνθούν”, είπε η Άρμστρονγκ.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δικαιολογώντας τους βομβαρδισμούς της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία, δήλωσε σήμερα ότι αυτές διευκόλυναν την “εκκαθάριση” 35.000 μαχητών, αφότου ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στη συριακή διένεξη τον Σεπτέμβριο του 2015.

“Από την έναρξη των επιχειρήσεών της, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 17.800 αεροπορικές επιδρομές, έπληξε 71.000 φορές τις υποδομές των τρομοκρατών, διαλύοντας έτσι 725 στρατόπεδα εκπαίδευσης, 405 εργοστάσια και εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών, 1.500 στρατιωτικά εφόδια, [εκκαθρίζοντας] 35.000 μαχητές, από τους οποίους 204 διοικητές”, δήλωσε ο Σόιγκου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter