«Mea culpa» από τον ιδρυτή του Facebook: Έκανα κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε (Photo)

«Mea culpa» από τον ιδρυτή του Facebook: Έκανα κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε (Photo)

Το «λάθος μου μεγάλο» (στα λατινικά mea culpa) φαίνεται πως είναι η νέα επωδός του επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος στην 14η επέτειο από την ίδρυση του μεγαλύτερου πλέον μέσου κοινωνικής δικτύωσης έκανε σκληρή αυτοκριτική με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του.

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Εμπιστεύθηκα λάθος ανθρώπους και τοποθέτησα ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους. Έχασα σημαντικές τάσεις και υπήρξα αργός στις αντιδράσεις μου. Ξεκίνησα το ένα μετά το άλλο προϊόντα που απέτυχαν» έγραψε ο Ζάκερμπεργκ.

Είχαν προηγηθεί και άλλες αυτοκριτικές του – αλλά καμία τόσο έντονη όσο αυτή- για τα λάθη του, πράγμα που δείχνει ότι ο 33χρονος, ο οποίος πριν 14 χρόνια είχε ξεκινήσει το Facebook ως φοιτητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δέχεται μεγάλες ψυχολογικές πιέσεις μετά τις συνεχείς κριτικές ότι το Facebook, που ξεπέρασε τα 2,1 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, διευκολύνει την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Αλλά -όπως ήταν αναμενόμενο- σε τελευταία ανάλυση πιστεύει τα όποια λάθη δεν μπορούν να αναιρέσουν τα θετικά του Facebook. «Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα, δεν είναι επειδή αποφύγαμε τα λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, έχει αρκετή σημασία, ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα σφάλουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιτύχουμε πρόοδο» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στη νέα ανάρτησή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10104521556636051?pnref=story

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter