Mega: Στα όριά τους οι εργαζόμενοι

Mega: Στα όριά τους οι εργαζόμενοι

«Ως εδώ» δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Mega, οι οποίοι στη σημερινή τους γενική συνέλευση έθεσαν το τέλος του τρέχοντος μήνα, ως το απώτερο όριο της αντοχής τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους που έφθασαν πλέον τους οκτώ μήνες.

Αν μέχρι τις 28/2/2017 δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν από 1/3/2017 σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με συνέπεια στα διαφημιστικά διαλείμματα του καναλιού, αντί διαφημίσεων, να προβάλλονται τα αιτήματά τους για επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι εργαζόμενοι του Mega, σε επιστολή τους σημειώνουν ότι σε λίγες ημέρες κλείνουν 8 μήνες απλήρωτης εργασίας και 12 μήνες επαγγελματικής ομηρίας. Πριν από έναν περίπου χρόνο οι δανείστριες τράπεζες τράβηξαν την πρίζα της χρηματοδότησης, δεσμεύοντας τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος Α.Ε., προκαλώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Μετά από τρεις μήνες εντατικών πιέσεων, κινητοποιήσεων και διαβουλεύσεων το κλίμα φαίνεται να αναστρέφεται. Υπάρχει κινητικότητα εκ μέρους των δύο βασικών μετόχων για ανάληψη πρωτοβουλιών σωτηρίας του σταθμού, ενώ και τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών επεξεργάζονται το κατατεθειμένο business plan.

Επίσης η κυβέρνηση, συζητάει με τους νομικούς των συνδικαλιστικών ενώσεων μια νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει -υπό προϋποθέσεις- την αποδέσμευση κεφαλαίων για τη μισθοδοσία εργαζομένων που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, υπογραμμίζουν, χωρίς να αμφισβητούν τις προθέσεις κανενός, σήμερα βρίσκονται σε χειρότερο σημείο από αυτό που ξεκίνησαν με προβλήματα που συσσωρεύονται γεωμετρικά, με τις απειλές της Digea για υποβάθμιση του σήματος, αλλά κυρίως, με την απουσία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι εργαζόμενοι του Mega δηλώνουν ξεκάθαρα: τόσο οι τράπεζες και η κυβέρνηση, όσο και οι δύο μεγαλομέτοχοι, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν θέλουν να παραμείνει το Mega ζωντανό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter