Μεγάλη Βρετανία: Αγοράκι «παίζει στα δάχτυλα» την τεχνολογία και σώζει τη μητέρα του!

Μεγάλη Βρετανία: Αγοράκι «παίζει στα δάχτυλα» την τεχνολογία και σώζει τη μητέρα του!

Μπορεί να έχει κανείς τις ενστάσεις του για την τεχνολογία, εδώ όμως ένα τετράχρονο αγοράκι -όπως θα ακούσετε και στο ηχητικό- κάλεσε την Άμεση Βοήθεια για να σώσει τη μητέρα του, μιλώντας στη φωνητική λειτουργία του κινητού, γνωστή ως Siri! 

Την άμεση αντίδραση σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, δεν την συναντάμε εύκολα σε ένα τετράχρονο αγόρι. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τον μικρό Roman και για την αντίδραση του, όταν η μητέρα του κατέρρευσε στο σπίτι τους στο Croudon, του Ηνωμένου Βασίλειου, στις 7 Μαρτίου.

Όπως εξιστόρησε αργότερα η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, ο Roman ήταν στο σπίτι με τα αδέρφια του (ένα δίδυμο αδερφό και ένα μικρότερο). Η μητέρα του βρισκόταν στο πάτωμα.

Ο Roman συνειδητοποίησε πως έπρεπε να καλέσει σε βοήθεια, αλλά δεν γνώριζε το πώς.

Αργότερα προέκυψε πως το τετράχρονο αγόρι χρησιμοποίησε το iPhone της μαμάς του για να έρθει σε επαφή με την αστυνομία. Αρχικά κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή με τον αντίχειρα της μητέρας του, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την λειτουργία της εικονικής βοηθού Siri, για να καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης “999”. O αριθμός αυτός καλεί υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ηνωμένου Βασίλειου.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε την ηχογραφημένη συνομιλία με τον Roman και τη συνομιλητή του έκτακτης ανάγκης. Σε αυτό το μήνυμα αναφέρει ο Roman πως η μητέρα του είναι “νεκρή”.

Η υπεύθυνη ρώτησε τον μικρό τι εννοούσε, και της απάντησε πως βρίσκεται στο πάτωμα, έχει κλειστά τα μάτια της και δεν αναπνέει.

Η συνομιλητής του Roman κατάφερε να τον κάνει να της πει τη διεύθυνσή του. Η αστυνομία και προσωπικό πρωτοβάθμιας φροντίδας έφτασαν στο σπίτι σε 13 λεπτά, και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Η μητέρα του ανέκτησε τις αισθήσεις της, πριν τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε η αστυνομία.

“Ακούγοντας την ιστορία έρχεται στο μυαλό μας η σημασίας της εκπαίδευσης μικρών παιδιών, μαθαίνοντάς τους τη διεύθυνση του σπιτιού μας και το πως μπορεί να καλέσει την αστυνομία ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας, Ade Adelekan.

“Είναι μία καταπληκτική ιστορία” – προσθέτει ο Adelekan – “που χάρη στη γρήγορη σκέψη και αντίδραση του μικρού Roman, έσωσε τη ζωή της μητέρας του. Όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι γι’ αυτόν και τα αδέρφια του”.

Παρότι η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα για σχολιασμό του συμβάντος, ο CEO Tim Cook άκουσε την ιστορία του μικρού Roman, και δημοσίευσε στο Twitter την Παρασκευή:

Πηγή: mypnone.gr και EveningStandard

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter