Mεγάλη κατολίσθηση έκλεισε την παλαιά εθνική Ιωαννίνων-Μετσόβου (Photos)

Mεγάλη κατολίσθηση έκλεισε την παλαιά εθνική Ιωαννίνων-Μετσόβου (Photos)

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος κοντά στο χωριό Βοτονόσι. λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν από το δημοφιλές Μέτσοβο.

Τεράστια βράχια έπεσαν από το βουνό με αποτέλεσμα να έχει… εξαφανιστεί το οδόστρωμα. Πρόκειται για ένα σημείο που δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν ενώ η γεωμορφολογία καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παρέμβαση για την απομάκρυνση των υλικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δρόμος στο συγκεκριμένο τμήμα είχε αυξημένη κίνηση, καθώς εξυπηρετούνται πολλές τοπικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί ήδη προς το σημείο ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο προιστάμενος της υπηρεσίας Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Όπως τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος, η παρέμβαση θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα καθώς οι βράχοι που έπεσαν από το βουνό θα πρέπει να σπάσουν και να απομακρυνθούν με φορτηγά. Κι αυτό επειδή ακριβώς κάτω από το σημείο της κατολίσθησης υπάρχει μεγάλος γκρεμός και δεν μπορούν να πεταχθούν τα υλικά για λόγους ασφαλείας.

Ήδη στην παλιά εθνική έχει τοποθετηθεί σχετική σήμανση για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πρόκειται για το σοβαρότερο πρόβλημα στο Νομό Ιωαννίνων το οποίο προκάλεσε η ανοιξιάτικη κακοκαιρία.

Πηγή epiruspost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter