Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Ιεράπετρα

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Ιεράπετρα

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στη θέση Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης και κατακαίει σε αγροτοδασικές εκτάσεις.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, συνδράμει από αέρος, από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι και για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου από το πρωί της Παρασκευής ως το πρωί του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 δίνοντας τη θέση εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το είδος της βλάστησης, την ένταση του ανέμου και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους ζητηθεί προκειμένου να είναι άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση της Υπηρεσίας.

Φωτογραφία: radiolasithi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter