Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Σύνταγμα (Photos)

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Σύνταγμα (Photos)

Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, θέμα που έχει αναδείξει επανειλημμένα η εφημερίδα Documento.

Πλήθος κόσμου στέκεται στο πλευρό της 29χρονης, 3 ημέρες πριν εκδικαστεί στο Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα.

Οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης διαμαρτύρονται για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

«Στις 17 Ιούλη παίρνουμε την Ηριάννα πίσω»: Το κάλεσμα διακινήθηκε ήδη στα social media για την Δευτέρα, ενώ σήμερα διοργανώθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Το κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το θέμα κάλυψε επανειλημμένα η εφημερίδα Documento. Άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, πολιτικές δυνάμεις από ένα ευρύ φάσμα, συλλογικότητες καθώς και προσωπικότητες, όπως ο Μ. Γλέζος, ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν της Ηριάννας, για την ανατροπή της αστήρικτης και υπέρμετρα αυστηρής απόφασης και για την επιτυχή έκβαση της αίτησης αναστολής, η οποία θα εκδικαστεί στις 17 Ιουλίου.

Το ιστορικό:

Η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, ένα αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό, για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση.

Η ποινή αυτή στερεί επί της ουσίας από την 29χρονη Ηριάννα οποιαδήποτε ευκαιρία για προσωπική ζωή και επιστημονική εξέλιξη (η ίδια είναι Υποψήφια Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών), τιμωρώντας πολύ περισσότερο τις κοινωνικές της συναναστροφές, παρά κάποια αξιόποινη πράξη που τελέστηκε εκ μέρους της.

Τη Δευτέρα θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής

Καθαρογράφηκε η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με την καθαρογραφή της απόφασης ανοίγει πλέον ο δρόμος να εκδικαστεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, με την οποια φυλακίστηκε η 29χρονη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter