Μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μεγάλη συναυλία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του νεαρού τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 15 Σεπτεμβρίου στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στη συναυλία με τίτλο «5 Χρόνια #Σιγά μη φοβηθώ» θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα, ενώ τα έσοδα της συναυλίας, θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, καλούν και στις 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι και θα καταλήξει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν “νόμιμο” πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων».

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική. Επίσης, αυτονόητο για μας είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δίνονται στον τόπο και στον χρόνο που διαμόρφωσαν οι ιστορικές συγκυρίες και όχι σε τόπο και σε χρόνο που καθένας ή κάποιοι μεμονωμένα κρίνουν προς το πολιτικό συμφέρον τους.

Με αφορμή την επέτειο των πέντε ετών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι δήμαρχοι Πειραιώς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση τονίζοντας πως: «Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζουν να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και τις θεσμικές λειτουργίες της».

Στην ανακοίνωσή τους ακόμη επισημαίνουν: «Στην Ελλάδα της κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, η επανεμφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού δεν συνιστά ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια αόρατη απειλή. Ο φασισμός δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις μειοψηφίες και στις μειονότητες αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη , ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

Κλείνοντας υπογραμμίζουν ότι «η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας και της συμμετοχής, καλείται να αξιοποιήσει την άμεση σχέση της με την κοινωνία κρατώντας ζωντανή τη συλλογική ιστορική μνήμη, επαναφέροντας και αναζωογονώντας στην συνείδηση και στην κουλτούρα της τις αντιφασιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία».

Σημειώνεται πως για σήμερα 15 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις από την ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας και δύο ώρες αργότερα συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

. Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, απ’ όπου συγκροτήθηκαν σε πορεία. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους, επιστρέφοντας στο σημείο της αφετηρίας, όπου διαλύθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter