Μεϊμαράκης αδειάζει Κυριάκο: «Τζάμπα μαγκιές» από τον Κ. Μητσοτάκη

Μεϊμαράκης αδειάζει Κυριάκο: «Τζάμπα μαγκιές» από τον Κ. Μητσοτάκη

«Οι μαγκιές του δε ψηφίζω είναι τσάμπα». Ευθεία βολή του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τάχθηκε υπέρ της πολιτικής συναίνεσης σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πολιτική αντίληψη που πρεσβεύει επί χρόνια. Επισήμανε ότι στα θέματα που αφορούν την διαπραγμάτευση υπάρχει πεδίο συναίνεση αφού «ούτως ή άλλως θα ασκηθεί μία πολιτική φτώχειας».

Σημείωσε ότι άλλα ήταν τα κριτήρια με τα οποία λήφθηκε η απόφαση για ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές το 2015, αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και άλλες σήμερα που την διαθέτει. Μάλιστα θύμισε ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο εισηγητής στην Βουλή ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που δήλωσε ότι η Ν.Δ δεν μπορεί να παράσχει καμία συναίνεση στην οικονομία και ότι «το αίτημα για εκλογές είναι ένα διαρκές αίτημα».

Μάλιστα ο Β.Μεϊμαράκης άσκησε κριτική και για την εσωκομματική διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε “εγώ όταν ήμουν στην ΟΝΝΕΔ ή στην Νέα Δημοκρατία είχα σαν στόχο να ανοίξω το κόμμα” προσθέτοντας πώς “αυτή είναι η παρακαταθήκη του κόμματος από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή”

Παρά την φημολογία περί του ότι ο Β.Μειμαράκης δεν αναφέρονταν στον Κ.Μητσοτάκη, αλλά σε δηλώσεις του Μ.Βορίδη για την περίοδο του 2015 στις οποίες διαφωνούσε με την υπερψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Είναι εκτός λογικής η τακτική Μητσοτάκη;»

«Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία, στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. Ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις τον μάγκα και λες δεν τα ψηφίζω».

Στην συνέχεια μάλιστα ο Β.Μειμαράκης πρόσθεσε : «Έλεγα εγώ, πάμε παρέα να καταλάβουν και οι ξένοι ότι μέχρι εδώ είναι να καταλάβει και ο λαός ότι μπορεί κάποιοι να συνεννοηθούμε. Και από εκεί και πέρα κλείνουμε τη συμφωνία κάνουμε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Επίσης ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ επισήμανε ότι «εγώ την πίστευα την πολιτική της συνεννόησης για τα ζητήματα της κρίσης. Για εμένα είναι στρατηγικής σημασίας αυτή η πολιτική και μάλιστα εγώ εκπαιδεύτηκα σε αυτήν την πολιτική».Επίσης είπε ότι «για μένα είναι βασική αρχή, η πολιτική συνεννόηση. Την υπηρέτησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Παύλο Μπακογιάννη. Αυτή τη στιγμή φταίει και ο Τσίπρας που δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση διότι έπρεπε να έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες γι΄αυτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter