Μελέτη για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο

Μελέτη για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο

Τη σύνταξη μελέτης από την επιτροπή ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο, για νησιά κάτω των 1000 κατοίκων, προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Στόχος του μεταφορικού ισοδύναμου, είναι να εναρμονιστούν οι τιμές των εισιτηρίων στις θαλάσσιες μεταφορές με αυτές των χερσαίων, με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση και το επίπεδο των υπηρεσιών.

Πρόσφατα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας για το θέμα αυτό, υποστήριξε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί ανά ομάδες νησιών πρώτα σε αυτά κάτω των 1000 κατοίκων, ενώ στη συνέχεια θα ερευνηθεί πως μπορεί να γίνει αντίστοιχη χρηματοδότηση και για αυτά άνω των 3.000 κατοίκων.

Στην ανάθεση της μελέτης με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως παράμετρος δεν έχει τεθεί μόνο το κόστος της μετακίνησης των νησιωτών, αλλά και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, «η δαπάνη υλοποίησης του Ερευνητικού Προγράμματος θα ανέλθει συνολικά στο ποσό 20.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ των λοιπών κρατήσεων υπέρ τρίτων, των εργοδοτικών εισφορών υπέρ σύνταξης και περίθαλψης, των δαπανών μετακίνησης, διαμονής κ.λπ. και θα βαρύνει τις πιστώσεις του κωδ. 1997ΣΜ03300001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής».

Η μελέτη με τίτλο «Μέθοδοι Υπολογισμού Ανηγμένου Νησιωτικού Μεταφορικού Ισοδυνάμου για νησιά κάτω από 1000 κατοίκους, για την υποστήριξη του Έργου της Γενικής Γραμμ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής»,θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες και θα ολοκληρωθεί σε 2 φάσεις.

Η 1η φάση θα αφορά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της υλοποίησης του έργου και η 2η φάση την υλοποίησή του. Επίσης, η χρηματοδότηση της παραπάνω μελέτης θα γίνει τμηματικά. Αρχικά το ποσό των 10.000 ευρώ θα δοθεί με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης (σχεδιασμός και προετοιμασία της υλοποίησης του έργου) και το υπόλοιπο των (10.000) ευρώ μετά την ολοκλήρωση της 2ης φάσης που αφορά την υλοποίησή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter