Mercedes-Benz E 350e: Οικολόγος πολυτελείας

Mercedes-Benz E 350e: Οικολόγος πολυτελείας

_x000D_
Με «πράσινο» πιστοποιητικό κυκλοφορεί πλέον η Mercedes-Benz E 350 e, μετά τη διενέργεια αξιολόγησης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου του κύκλου ζωής του οχήματος, από την Γερμανική Αρχή Τεχνικού Ελέγχου – TÜV Süd, που έδειξε πάνω από 40 τοις εκατό μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: Από τη μια, αξιοποιώντας την plug-in υβριδική της τεχνολογία, η Mercedes-Benz E 350 e καταφέρνει να σημειώνει εξαιρετική επίδοση μεικτό κύκλο κατανάλωσης με 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Από την άλλη, σε μία ολιστική ανάλυση, οι ειδικοί υπολόγισαν στην εξίσωση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την φάση κατασκευής και αποκατάστασης.

Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά περίπου 44% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, την E 350 CGI, το οποίο διαθέτει συμβατικό κινητήρα με συγκρίσιμα δεδομένα απόδοσης, κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του (παραγωγή υλικού, παραγωγή, οδήγηση για 250.000 χιλιόμετρα υπολογισμένα με πιστοποιημένα στοιχεία όσον αφορά στην κατανάλωση και στην ανακύκλωση), ενώ το υβριδικό μοντέλο φορτίζεται εξωτερικά με ρεύμα που παράγεται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα. Εάν ο υπολογισμός γίνει βασιζόμενος στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φόρτιση, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν έως και κατά 63%. Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας: η E 350 e καταναλώνει 31% ή 48% αντίστοιχα λιγότερη πρωτογενή ενέργεια σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής της.

Σημειώνουμε ότι η Mercedes-Benz E 350 e μπορεί να κινηθεί για 30 περίπου χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα της. Τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα επέτρεψαν περαιτέρω αύξηση της ισχύος (65 kW / 88 hp) και της ροπής (440 Nm) του ηλεκτροκινητήρα ενώ η συνδυασμένη ισχύς (ηλεκτρο- και βενζινο- κινητήρα) της Mercedes-Benz E 350 e φτάνει τα 210 kW (286 hp) και η ροπή της τα 550 Nm. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter