Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μεσανατολικό: Μόνη λύση τα δύο κράτη

Η διεθνής κοινότητα που συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι επανέλαβε τη δέσμευσή της υπέρ της λύσης των δύο κρατών και δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει μονομερείς ενέργειες που τυχόν ληφθούν από τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους, κυρίως σε σχέση με τη σύνορα ή την Ιερουσαλήμ.

Περισσότερες από 70 χώρες κάλεσαν τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους "να αποδείξουν τη δέσμευσή τους για τη λύση των δύο κρατών και να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες που θα προδίκαζαν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, κυρίως σε σχέση με τα σύνορα, την Ιερουσαλήμ, τους πρόσφυγες", προσθέτοντας ότι αν ληφθούν τέτοιες ενέργειες "δεν θα αναγνωριστούν" από τις χώρες αυτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης θα πρέπει να βασίζεται στα σύνορα του 1967 και τις μεγάλες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας στο τέλος της διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή που διεξήχθη στο Παρίσι.

"Πρέπει να υπενθυμίσουμε τη βάση και, η βάση είναι τα σύνορα του 1967 και οι μεγάλες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών", τόνισε ο Ερό αναφερόμενος στα ψηφίσματα που καλούν το Ισραήλ να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέλαβε μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.