Μεσολόγγι: «Σταυροφορία» κατά του καρναβαλιού από τον Μητροπολίτη

Μεσολόγγι: «Σταυροφορία» κατά του καρναβαλιού από τον Μητροπολίτη

Με μια άνευ προηγουμένου επίθεση ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς κάλεσε τον κόσμο σε “σταυροφορία” κατά των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Μεσσολογγίου. Και ανήσυχος για την οργή του Θεού, παρότρυνε τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να χαρούν τις απόκριες.

Ο κ. Κοσμάς, στην έδρα της Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι, προέβη στην εξής δήλωση:

«Έπεσε στην αντίληψή μου, μέσω ανακοινώσεων σε ιστοσελίδα, ότι η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου ετοιμάζει τα γνωστά καρναβάλια. Δεν ξέρω ποιός τα οργανώνει, αλλά είδα κάτι πολύ-πολύ άσχημα και βρώμικα. Κάποια ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ και άλλες βραδυνές εκδηλώσεις!

»Δεν είναι απλά πράγματα αυτά αγαπητοί. Μην επαίρεται το Μεσολόγγι ότι κάνει καρναβάλι. Είναι ντροπή για το Μεσολόγγι να κάνει καρναβάλι. Είναι ντροπή, δεν είναι αυτά έπαινος. Δεν είναι άξια θαυμασμού η τιμής τέτοιες εκδηλώσεις.

»Σας καλώ, αγαπητοί, να φυλάξουμε τα παιδιά μας. Ας κάνουμε μια σταυροφορία. Ας το πούμε παντού. Τι θα πει ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ και ΠΙΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ και άλλα είδη καρναβαλιού, στο Μεσολόγγι;! Καταλαβαίνουμε τι γίνεται μέσα σ’ αυτές τις καρναβαλικές συνάξεις, κατά τις βραδυνές και μεταμεσονύχτιες ώρες που διοργανώνονται; Αν γνωρίζατε, που δεν μπορείτε να ξέρετε, τι ακούμε εμείς οι πνευματικοί μετά από αυτά τα ΠΑΡΤΥ, δεν θα είχατε ησυχία! Δεν θα έμεναν τότε ήσυχοι οι γονείς στο σπίτι τους!

»Παρακαλώ ας κάνουμε αγώνα. Ας το πούμε παντού. Όλοι μας να διακηρύξουμε την αλήθεια, ώστε να σταματήσουν αυτές οι άθλιες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Είναι φθορά μεγάλη. Θα οργισθεί ο Θεός. Που πάμε τελικά; Πήραμε πολύ τον κατήφορο…»Παρακαλώ βοηθήστε! Κάντε ο,τι μπορεί ο καθένας. Τουλάχιστον όπου γνωρίζει ο καθένας, όπου επηρεάζετε, ας μιλήσετε για την αλήθεια. Διαφυλάξτε τα παιδιά σας. Μην αφήνετε να επισκεφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις!».

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

πηγή:www.tempo24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter