Μετά το Find My iPhone – ‘Ερχεται το Find My AirPods

Μετά το Find My iPhone – ‘Ερχεται το Find My AirPods

Ένα νέο σύστημα για τον εντοπισμό των νέων ακουστικών της Apple, AirPods, σκοπεύει να εισαγάγει η εταιρεία με τη διάθεση της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος iOS 10.3.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό περιοδικό Wired, πολλοί καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις ασύρματες, μικροσκοπικές συσκευές έχουν εκφράσει παράπονα ότι αυτές χάνονται εύκολα, είτε μεσα στην κουκούλα του μπουφάν, κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ ή μέσα σε μία μεγάλη τσάντα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Apple επεκτείνει και στα AirPods το χαρακτηριστικό που έχει ενσωματώσει στα κινητά της τηλέφωνα, Find My iPhone. Το χαρακτηριστικό θα χρησιμοποιεί το Bluetooth των ακουστικών, προκειμένου να εντοπίζει την τελευταία τοποθεσία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η τοποθεσία θα καθορίζεται με βάση το μέρος όπου βρίσκονταν τα ακουστικά (ή μόνο το ένα ακουστικό) την τελευταία φορά που είχαν συνδεθεί μέσω Bluetooth, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι βρίσκονται εκεί. Το ασύρματο πρωτόκολλο, σε αντίθεση με το GPS, έχει περιορισμένη εμβέλεια, ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού.

Όταν ο χρήστης χάσει τα AirPods αλλά αυτά βρίσκονται εντός εμβέλειας, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Find My AirPods, ώστε να αρχίσει να παίζει μουσική από τα ενσωματωμένα ηχεία των ακουστικών. Εάν μόνο το ένα ακουστικό έχει χαθεί, ο ήχος θα ακούγεται πιο δυνατά από το κανονικό, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της μουσικής στο δεύτερο ακουστικό.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Wired, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter