Μήνυμα Παυλόπουλου: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα και χωρίς εκπτώσεις την ελευθερία μας

Μήνυμα Παυλόπουλου: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα και χωρίς εκπτώσεις την ελευθερία μας

Μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους παρέλασης, αλλά και από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

«H Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στην μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Κατά τούτο η Εθνική μας Επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του Κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον».

Ο ΠτΔ υπογράμμισέ στη συνέχεια: Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το Νεότερο Ελληνικό Κράτος γεννήθηκε μέσ’ από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χρόνια πολλά και η Παναγία η υπέρμαχη στρατηγός,να φυλάσσει τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδος»!

Π. Καμμένος: Μήνυμα σε οξύτατους τόνους προς Τουρκία

Μήνυμα σε οξύτατους τόνους, με αποδέκτη την Τουρκία, έστειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου. 

 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας», τόνισε και συνέχισε: «Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε». 

«Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821. Το πώς μια ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter