Μήνυσε τον καθηγητή της επειδή δεν ενέκρινε τη χούντα!

Μήνυσε τον καθηγητή της επειδή δεν ενέκρινε τη χούντα!

Οι απαξιωτικές για τη δημοκρατία θέσεις της μαθήτριας του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου ενόχλησαν τον καθηγητή της, που προασπίστηκε τα δημοκρατικά ιδεώδη, αλλά εκείνη του έκανε μήνυση!

Ύμνους στη δικτατορία των συνταγματαρχών εξέφρασε μαθήτρια στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, αλλά… έπεσε στην περίπτωση. Ο καθηγητής της, γνωστός αντιφασίστας και με συνδικαλιστική δράση την εγκάλεσε για τις απόψεις της, υποτιμητικές για το δημοκρατικό πολίτευμα. Και πώς αντέδρασε η μαθήτρια; Με μήνυση!

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττική, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον εκπαιδευτικό, καλεί σε σε συγκέντρωση την ημέρα διεξαγωγής της δίκης, την Τρίτη, και εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:

«Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων.

»Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας-η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής– λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην ελληνική δικαιοσύνη.

»Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των εκπαιδευτικών.

»Για ακριβώς αυτούς τους λόγους το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες.

» Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον εκπαιδευτικό Δημήτρη Δημητούλη και καλεί την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter