Μητσοτάκης: Αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό

Μητσοτάκης: Αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό

Με αιχμές κατά των κυβερνητικών χειρισμών για το Κυπριακό και αποστάσεις από αυτούς, προσέρχεται αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, δε συνιστά συνδιαμόρφωση θέσεων, ούτε και υποκατάσταση της ευθύνης την οποία έχει η Κυβέρνηση», επισημαίνεται από την Πειραιώς. Εν αναμονή της συνάντησης , η ΝΔ σημειώνει ότι «δεν είναι η ώρα να γίνει κριτική» για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κυβέρνησης και ότι «είναι θετικό ότι – έστω και στο παρά πέντε – ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ενημερώσει θεσμικά τους πολιτικούς αρχηγούς για το πού βρισκόμαστε και για το ποιες προοπτικές υπάρχουν» ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης. Επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων η ΝΔ χαρακτηρίζει ως παρωχημένη τη λογική των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και τάσσεται υπέρ μιας επανενωμένης Κύπρου-κράτους μέλους της ΕΕ μέσω μιας «βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης».

Σταθερά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει τις προσπάθειες του Ν. Αναστασιάδη , στη λογική του δόγματος «η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται» ,με στόχο να επιτευχθεί λύση «που να τύχει της έγκρισης, της συμφωνίας των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα,που θα πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται στη συμφωνηθείσα διαδικασία, αλλά και των Τουρκοκυπρίων». Πάγια, εξάλλου σημειώνει ως απαραίτητη «τη διασφάλιση της εθνικής ομοψυχίας Αθηνών – Λευκωσίας».   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter