Μητσοτάκης: Αμήχανη αντίδραση στη συμφωνία

Μητσοτάκης: Αμήχανη αντίδραση στη συμφωνία

Με την αμήχανη επισήμανση του αναμενόμενου ότι δηλαδή η συμφωνία έκλεισε χωρίς «καμία ρητή δέσμευση για το χρέος» αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είδηση ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Μάλιστα, την ώρα που επανέρχονται οι πληροφορίες ότι οι θεσμοί ζητούν και τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή των προβλεπομένων μέτρων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις.

«Αγνοώντας» τη δεσμευτική πραγματικότητα, υποσχέθηκε απλόχερα ότι θα επιχειρήσει αλλαγές στα συμφωνηθέντα.

«Προφανώς και μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους όμως, το πώς θα τους πετύχουμε είναι δικό μας θέμα», ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης όταν καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος υποστήριζαν ότι θα εφαρμόσουν τα μέτρα στη λογική ότι το κράτος έχει συνέχεια.

Στην εισήγησή του προς τους τομεάρχες του κόμματος ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε να εντείνουν την αντιπολιτευτική τακτική τους και επιτέθηκε ολομέτωπα στην κυβέρνηση την οποία έψεξε για το σύμπαν: Από τις γαλλικές εκλογές και την κατάσταση στη Βενεζουέλα μέχρι τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Για την συμφωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι φέρνει μέτρα 8 ½ φορές περισσότερα από αυτά που ζητούσε το e-mail Χαρδούβελη και 4 φορές περισσότερα από αυτά που ζητούσε το ΔΝΤ το 2014.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να κάμψει και νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ζητάει εκλογές και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ζημιώνει το παρόν και ναρκοθετεί το μέλλον»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter