Μητσοτάκης: Δεν πάω στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αν δεν συμφωνήσει ο Καμμένος

Μητσοτάκης: Δεν πάω στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αν δεν συμφωνήσει ο Καμμένος

Την πρόθεσή του να μην παραστεί σε πιθανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην περίπτωση που ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος δεν συμφωνήσει στην πρόταση που θα υποστηρίξει η κυβέρνηση για το όνομα της ΠΓΔΜ, δημοσιοποίησε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ και να ‘στριμώξει’ την κυβέρνηση.

«Δεν θα πάω στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εάν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης», διαμήνυσε ενώ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία». Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης» και ότι «το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς» μιας συμφωνίας.

Παραβλέποντας τους ήπιους τόνους της Εκκλησίας και την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο με την οποία με τον πλέον επίσημο τρόπο αναγνωρίζεται ο ρόλος της Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στις διαρροές που το Μαξίμου έδειξε ότι δεν υιοθετεί «είναι απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεται κάποιος χρυσαυγίτης επειδή έχει ευαισθησία», παρατήρησε προσπαθώντας να επενδύσει επικοινωνιακά σε ένα λήξαν θέμα.

Από την άλλη δειλά –δειλά είπε όχι στα συλλαλητήρια καθώς ναι μεν δήλωσε ότι «καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει» συμπλήρωσε ωστόσο ότι «όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης Κων. Καραμανλής εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter