Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δεν κρύβουν ότι θέλουν να κοπούν οι συντάξεις! (Video)

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δεν κρύβουν ότι θέλουν να κοπούν οι συντάξεις! (Video)

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις οι φορές που η ΝΔ και τα στελέχη της ήθελαν την περικοπή των συντάξεων. Το Documento σας παρουσιάζει δύο εξ αυτών.

Βέβαια δεν το είπαν πάντα με αυτόν τον τρόπο, όπως κυνικά το είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την εκλογή του (δύο χρόνια πριν) ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πέριξ αυτού νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί δεν επιθυμούν τίποτα φιλεργατικό ή φιλολαϊκό πέραν της προεκλογικής αοριστολογίας. Και βέβαια δεν θα ήθελαν ποτέ να πιστωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως προτιμούν να την αποκαλούν μια ευνοϊκή κοινωνική ρύθμιση.

Γι’ αυτό και η απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Γερμανούς συνομιλητές του, τον Ιούλιο, να μη διανοηθούν να χαριστούν στον Αλέξη Τσίπρα. Στις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

Οι πιέσεις των στελεχών της ΝΔ προς το συντηρητικό ευρωπαϊκό κατεστημένο, να υποσκάψει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς. 

Επειδή είναι δύσκολο να το πουν καθαρά, όπως το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο οποίος έχει εξασφαλισμένα εισοδήματα σε αντίθεση με τους συνταξιούχους) το θέμα “κρύβεται” σε μια τεχνοκρατική φράση: «Να τηρηθούν τα συμφωνημένα» ή όπως το είπαν σε σύνθημα «Γερούν γερά»

Κάτι τέτοιο είπε για την περικοπή των συντάξεων, ο αντιπρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, σε ομιλία του χθες στο γερμανικό ίδρυμα Hanns Seidel και σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για τις συντάξεις είπε τα εξής:

«Επιπλέον, όμως, αυτού με όσα διακηρύσσουν υπουργοί της για ανατροπές διαρθρωτικών αλλαγών και για παροχές που έρχονται υπονομεύει την προσπάθεια για ανάκτηση της εμπιστοσύνης που είναι τελικά η λέξη-κλειδί».

Το ίδιο βέβαια είπε και ενώπιον του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, στο ελληνικό κοινοβούλιο. Λίγο “κρυμμένο” είναι αλήθεια, αλλά μας προϊδέασε καθώς η ΝΔ προετοίμαζε τα προεκλογικά της ψέματα:  

Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα και έκανε παρατήρηση στον Πιερ Μοσκοβισί «να προσέχει τα λόγια του», όταν ο τελευταίος, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να σωθούν οι συντάξεις; 

Δεν είναι ότι η ΝΔ «θα ήθελε να μην περικοπούν οι συντάξεις». Η ΝΔ θέλει να περικοπούν οι συντάξεις και να μείνουν έτσι για δύο λόγους:

– Για να χρεωθεί αυτή τη μείωση η κυβέρνηση Τσίπρα, προσπαθώντας να σβήσει τις δικές της μειώσεις συντάξεων, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο.

– Για να κρυφτεί πίσω από την ήδη ειλημμένη απόφαση εφόσον ανέβει στην εξουσία (αν ανέβει).

Αυτό που βλέπουμε στην ειδησεογραφία, στις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ (και όχι μόνον) και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε έως ότου ληφθεί απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μια συνεχής προσπάθεια των νεοδημοκρατικών στελεχών να γίνει η περικοπή των συντάξεων, ενώ προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά το ευρωπαϊκό πολιτικό συντηρητικό κατεστημένο.

Γιατί έτσι συμφέρει την κοινωνική τάξη τους…

Γιατί έτσι συμφέρει το κόμμα τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter