Mητσοτάκης: Σε ελογική ετοιμότητα η ΝΔ

Mητσοτάκης: Σε ελογική ετοιμότητα η ΝΔ

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα του επί δύο ολόκληρα χρόνια για εκλογές κούρασε και ακόμη προκάλεσε ακόμη και την εσωκομματική κριτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε χθες τη ΝΔ σε “εκλογική ετοιμότητα”.

Κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ επιχείρησε ανοίγματα προς τους νέους και απηύθυνε κάλεσμα προς την κοινωνία να τον εμπιστευτεί.

“Ελάτε μαζί μας”, δήλωσε, ενώ παράλληλα προσπάθησε να πείσει για το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματος την ώρα που υπεραμύνονταν

των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του. Την ώρα που υπεραμύνονταν της ανάγκης να περάσει η πρωτοβάθμια υγεία στους ιδιώτες και ξαναδεσμευόταν στην ίδρυση σχολείων των αρίστων-Πρότυπων- σε κάθε περιφέρεια, στη δημιουργία των οποίων είχε αντιδράσει ως και η ΔΑΚΕ, την ίδια ώρα απέδιδε στο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορία ότι επιχειρεί να ταυτίσει τη ΝΔ

με την κοινωνική ελίτ… Ο Πρόεδρος της ΝΔ , μπορεί να μην απήγγειλε το “ώσπου να γείρει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ”, ωστόσο στην ομιλία του χρησιμοποίησε πολλές λυρικές εκφράσεις προσπαθώντας να πείσει για το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματός του και την ανάγκη να τον εμπιστευτούν οι Έλληνες.

Αλλαγές στο κόμμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προϊδέασε ξεκάθαρα για σαρωτικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στη ΝΔ τονίζοντας ότι ‘φρέσκα στελέχη’ θα ενταχθούν σε όλες τις κομματικές δομές, ενώ υποσχέθηκε την συμμετοχή ενός “τουλάχιστον’ νεολαίου στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Παρά ταύτα επιχείρησε να φανεί και ενωτικός , λέγοντας ‘ναι’ στο αίτημα Καραμανλή για συνταγματική αναθεώρηση, ενώ δεν απέφυγε να υπερασπιστεί και το κυβερνητικό έργο της πρωθυπουργικής θητείας Σαμαρά.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στη συσπειρωτική προς το συνεδριακό ακροατήριο του, επίθεση προς την κυβέρνηση, στην οποία μεταξύ άλλων απέδωσε προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας ενώ δεν παρέλειψε και σήμερα να την κατηγορήσει για επιδοματική πολιτική , με αφορμή το επίδομα για του νέους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter