Μητσοτάκης: Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές των μέτρων

Μητσοτάκης: Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές των μέτρων

«Δε δέχομαι αποκλίσεις» διαμήνυσε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει την απουσία των βουλευτών του από τη Βουλή στην τροπολογία με την οποία άνοιξε μέτωπο με τον Ιβάν Σαββίδη , στο πρόσωπο του οποίου φωτογράφισε τη νέα διαπλοκή.

Από το βήμα των ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , « απολογήθηκε» για το όχι της ΝΔ στο πακέτο των αντιμέτρων που φέρνει η συμφωνία με τους θεσμούς, με το …τσιτάτο ότι τα αντίμετρα «αποτελούν το φερετζέ» των μέτρων και υποστήριξε ότι εάν η ΝΔ τα ψηφίσει είναι σαν να συνομολογεί στα μέτρα, με κάποια από τα οποία πάντως παραδέχθηκε ότι … συμφωνεί. 

Στις διαρθρωτικές αλλαγές επι της αρχής δεν έχουμε διαφορετική πολιτική, παραδέχθηκε, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για υπερψήφιση επιμέρους άρθρων των μέτρων. «Θα το εξετάσουμε», δήλωσε , όταν ρωτήθηκε για τη στάση του κόμματος στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα σε επιμέρους άρθρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κληθείς να εξειδικεύσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επιτύχει η ΝΔ τους δημοσιονομικούς στόχους κατέφυγε στο δημόσιο τομέα: «Δεν θα συνεχίσουμε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, θα μαζέψουμε τις ΔΕΚΟ , οι οποίες είναι τελείως ανεξέλεγκτες», ανέφερε. 

Φρόντισε , παράλληλα να τονίσει ότι για κάθε αλλαγή θα υπάρχει με «συνεννόηση» με τους δανειστές. 

 Ο Πρόεδρος της ΝΔ , για μια ακόμη φορά δεν απέφυγε τις προσωπικές επιθέσεις κατά του κ.Τσίπρα, ενώ επίσης υπεραμύνθηκε του αιτήματός του για εκλογές.

Προς απόδειξη της διαπλοκής που υποστήριξε ότι στήνεται γύρω από το πρόσωπο του κ. Σαββίδη, ο κ. Μητσοτάκης , σχολίασε ότι με τη συνέντευξή του ο επιχειρηματίας «εξαργύρωσε το γραμμάτιο» της «χαριστικής» τροπολογίας που πέρασε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ του και ότι κατά τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, ο επιχειρηματίας είχε προσέλθει με 7 στελέχη των ΑΝΕΛ τα οποία και παρουσίασε ως στελέχη του καναλιού του.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter