Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μια μοναδική φάτνη στην Χαλκιδική

Σίγουρα τα φετινά Χριστούγεννα έχουμε δει πολλούς στολισμούς σε πλατείες και χωριά.

Όμως ο καλύτερος στολισμός φέτος έγινε στην πλατεία του Γεροπλάτανου, όπου κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στήθηκε μια φάτνη με φυσικό ξύλο, έλατα και άχυρα, δίνοντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη αίσθηση στο πανέμορφο ούτως ή άλλως φυσικό τοπίο του μικρού γραφικού χωριού των Ζερβοχωρίων.

Τα μέλη του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γεροπλατάνου με μεράκι και φαντασία κατασκεύασαν την φάτνη κάτω από τον πλάτανο του χωριού, ο οποίος έχει ύψος 20μ. και περίμετρο 15 μ. Μάλιστα έχει κηρυχθεί -από το 1976- διατηρητέο μνημείο της φύσης. Τα κλαδιά του είναι τεράστια και υπάρχει πηγή με γάργαρο, δροσερό νερό στις ρίζες του.

Την Κυριακή 18-12-2016 η Γεροπλατανιώτικη Χορωδία θα ψάλλει κάλαντα και θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια.

Ο ΑΕΣ Γεροπλατάνου θα κεράσει αρωματικό γλυκό ζεστό κρασί και θα ψήσει κάστανα, θα προσφέρει τα παραδοσιακά ''κόλυντα'', ζεστό τσάι από τα βότανα του τόπου και φυσικά μελομακάρονα!

Τα παιδιά θα γράψουν το γράμμα τους στον Αι-Βασίλη και ο ΑΕΣ θα φροντίσει να φθάσουν όλα στο προορισμό τους. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο του χωριού θα στολιστεί και θα κρεμάσουν όλοι πάνω στα κλαδιά του τις ευχές τους!

Πηγή: halkidikinews.gr 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.