Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Σουλτογιάννη (Περούκα gate)

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Σουλτογιάννη (Περούκα gate)

Αγαπητέ κ. Σουλτογιάννη (δεν γράφω συνάδελφε γιατί εγώ ποτέ δεν έβαλα περούκα για να κάνω ρεπορτάζ και ποτέ δεν χρέωσα τον καφέ μου σε τρίτο πρόσωπο εν αγνοία του), δεν συνηθίζω να μετέχω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις ειδικά θεμάτων που μυρίζουν από χιλιόμετρα κομματίλα και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αλλά δεν συνηθίζω να αφήνω και αναπάντητες προκλήσεις από ανθρώπους που ενώ φέρουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου οι πράξεις τους προσβάλλουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Στο video το οποίο δημοσίευσα εσείς ο ίδιος παραδέχεστε ότι ο συνάδελφός σας Θ. Δημάδης πλαστογράφησε την υπογραφή του συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης, την ημέρα που κάνατε όσα κάνατε ο συνάδελφός σας δεν είχε κανέναν πρόβλημα να φωτογραφηθεί με τις περούκες και να αναρτήσει τις φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η άποψή μου είναι πως το γεγονός ότι δεν διωχθήκατε από την δικαιοσύνη στις ΗΠΑ δεν σας απαλλάσσει και από το «αδίκημα» της βλακείας. Το αν έσπευσε, όπως πιθανολογώ ότι ισχυρίζεστε, η άλλη πλευρά να «εκμεταλλευτεί» πολιτικά τη βλακεία σας ουδόλως με ενδιαφέρει.

Κι επειδή ξύνεστε στη γκλίτσα του τσομπάνη και αναφέρεστε σε δήθεν «αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέητ Ντηπάρτμεντ» και περιμένετε όπως λέτε την «πλήρη (εκ μέρους μου) κάλυψη της είδησης να θυμίσω σε σας και να αποκαλύψω στον κόσμο που μας διαβάζει πρώτον ότι ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης (υπουργείων και υπηρεσιών) γίνεται στην περίπτωση που ο ερευνητής αναζητεί απόρρητα ή εμπιστευτικά κείμενα μέσω του FOIA (Freedom of Information Act). Όταν τα κείμενα έχουν τον χαρακτηρισμό unclassified είναι δημόσια, δεν χρειάζεται κανένας αποχαρακτηρισμός. Πολλώ δε μάλλον όταν έχουν κυκλοφορήσει ευρέως δύο χρόνια πριν.

Όσο για τον Εθνικό Κήρυκα (Ε.Κ.), την εφημερίδα της Νέας Υόρκης που υποστηρίζει φανατικά τον κ. Μητσοτάκη, και δημοσίευσε δήθεν «αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφαλείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Ηνωμένων Πολιτειών, επίσημα επικυρωμένα με σφραγίδα γνωστή ως Apostille, και με αριθμό υπόθεσης F2017050 (FreedomofInformationActCaseNo. F2017050)» όπως αναφέρει στο κείμενο του απέκρυψε πέρα από τις φωτογραφίες με τις περούκες που περιλαμβάνονται στο έγγραφο και το γεγονός ότι το έγγραφο για τον κ. Αθανάσιο Δημάδη όχι μόνο δεν ήταν απόρρητο αλλά ήταν ήδη μη απόρρητο (unclassified) από τις 18 Σεπτεμβρίου 2016 και ο καθένας μπορεί να το έχει στη διάθεσή του, με ένα απλό e-mail στην Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφαλείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Επιπροσθέτως δημοσιεύω και το πλήρες κείμενο του εγγράφου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (με γιώτα κ. Σουλτογιάννη με γιώτα για την ορθή χρήση του γραπτού λόγου) μεταφρασμένο ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και οι αναγνώστες-στριες.

«ΕΚΘΕΣΗ

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016 και περίπου στις 15 και 25 ειδικοί πράκτορες του DSS κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό στην 42η οδό ανάμεσα στην 2η και την 3η λεωφόρο, αφού ενημερώθηκαν ότι η ασφάλεια του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών χρειαζόταν βοήθεια. Κατά την άφιξη τους οι πράκτορες αναγνώρισαν τα εξής άτομα:

Name:Athanasios DIMADIS

DPOB:10/07/1983, Greece

PPT:AI3082907, Greece

Address:ΧΧΧ W. 22nd Street, NYC, NY

Phone:646-829-ΧΧΧΧ

Name:Dimitrios SOULTOGIANNIS

DPOB:02/04/1984, Greece

NY DL:894 862 455

Address:ΧΧΧ W. 30th Street, Apt 5A, NYC, NY 10001

Phone:646-217-ΧΧΧΧ

Και τα δύο άτομα είχε παρατηρηθεί ότι κινούνταν ύποπτα αφού περιφερόντουσαν σε εστιατόριο ξενοδοχείου. Η Ελληνική ασφάλεια και η ομάδα ασφαλείας του DS ακολούθησαν τα δύο άτομα απέναντι από τον δρόμο σε μια καφετέρια όπου και ανακάλυψαν ότι και οι δύο φορούσαν περούκες. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνεπικουρώντας στην ειδική ασφάλεια του DS ανταποκρίθηκε επίσης στο περιστατικό.

Και τα δύο άτομα δήλωσαν ότι εργάζονται σε ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς/Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αποστολή να καλύψουν τους Έλληνες υπουργούς στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Οι υπάλληλοι της DS (υπηρεσίας διπλωματικής ασφαλείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) συναντήθηκαν με τον Κωνσταντίνο Κοδέλλα, πρώτο γραμματέα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη ο οποίος δήλωσε ότι αναγνώρισε τον Δημάδη ως γνωστό δημοσιογράφο από την Ελλάδα αλλά ότι η εταιρεία στην οποία εργαζόταν έχει έναν παπαράτσι χαρακτήρα.

Και οι δύο δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες σε ένα κατάστημα αποκριάτικων κοστουμιών, προκειμένου να πλησιάσουν την αποστολή, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί διότι είναι και οι δύο γνωστά πρόσωπα στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε ότι η πρόθεσή τους ήταν να φωτογραφίσουν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει ψώνια στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, ο Σουλτογιάννης δήλωσε ότι μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η πρόθεσή τους ήταν να καλύψουν τη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.»

Καλημέρα σας από Αθήνα

Δ.Χ.

Τι έγραφε στην επιστολή του ο κ. Σουλτογιάννης:

Καλημέρα σας απο Νέα Υόρκη,

Επειδή βλέπω αναπαράγετε παλαιότερες συνεντεύξεις μου, μήπως θα ήταν δημοσιογραφικά δεοντολογικό και σωστό να δημοσιεύσετε και την συνέντευξη μου στις 7.10.16 όπου δίνονται όλες οι απαντήσεις στον συντάκτη σας κ. Χατζηνικόλα γιατί το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ήταν κατά παραγγελία δουλειά;

Αντιπαρέρχομαι επίσης το σχόλιο ο ῾ο θεός να τους κάνει ανταποκριτές῾και λέω στον κ. Χατζηνικόλα ότι αν είχε κάνει σωστό, έγκυρο και αντικειμενικό ρεπορτάζ θα είχε συμπεριλάβει τόσο τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέητ Ντηπάρτμεντ που ξεκάθαρα αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ποτέ σύλληψη για κανένα αδίκημα επι Αμερικανικού εδάφους από εμένα και τον συνάδελφο Δημάδη κατά την κάλυψη του ρεπορτάζ.

Περιμένω την πλήρη κάλυψη της είδησης με την δημοσίευση τόσο της συνέντευξης μου όσο και την απάντηση μου στον κ. Χριστοφορίδη; Η μήπως θα την αποκρύψετε και εσείς όπως ο ίδιος;;;;

https://medium.com/@annamonniekoutoupis/%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-medium-2a98d54c94e

Μετά τις ενέργειες στις οποίες έχω προβεί κατά του κ. Χριστοφορίδη και λοιπών δημοσιογράφων του παρακράτους εδώ στην Αμερική, πληροφορούμαι ότι ο κ. Χριστοφορίδης βρίσκεται ήδη υπόλογος στην Ελληνική δικαιοσύνη για τα αίσχη που έλεγε ότι οι Αμερικανικές αρχές διώκουν εμένα και τον συνάδελφο μου δημοσιογράφο κ. Δημάδη στις ΗΠΑ. Επειδή τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέητ Ντηπάρτμεντ που αποδεικνύουν την αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα έπεσαν πολύ ῾βαριά῾ όπως φαίνεται στον πρώην υπάλληλο του κ. Παππά που θέλει εν έτη 2018 να εκλεγεί και βουλευτής με fake news, και επειδή ο πνιγμένος όπως όλοι ξέρουμε από τα μαλλιά του πιάνεται, έφτασε στο σημείο να επικαλείται πράγματα που μετέφερα ως λεγόμενα των όσων είχε δηλώσει το γραφείο τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη σε δημοσιογράφους συμπεριλαμβανομένου και εμού για γεγονότα στα οποία δεν ήμουν παρων. Επειδή λοιπόν ο κ. Χριστοφορίδης τώρα που βρίσκεται ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης προσπαθεί από κάπου να πιαστεί και επειδή του αρέσει να διαβάζει δηλώσεις μου όπως φαίνεται ας διαβάσει και την απο 7-10-16 συνέντευξη μου, όταν είχε αποκαλυφθεί ΚΑΙ το ποιος ήταν ο συντάκτης του ψευδούς τηλεγραφήματος του ΑΠΕ αλλά και το ποιος παραδέχτηκε ότι αυτά τα οποία μας έλεγαν για τα περί χρεώσεων, πλαστογραφιών και αποδείξεων είχαν υπωθει για πλάκα. Τα υπόλοιπα κ. Χριστοφορίδη στα δικαστήρια. Μην εκτίθεστε άλλο προδικάζοντας δικαστικές αποφάσεις.

Φιλικά και συναδελφικά,

Δ. ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter