Μια πισίνα για τους εραστές του ιλίγγου (video)

Μια πισίνα για τους εραστές του ιλίγγου (video)

Το γυάλινο δάπεδό της δίνει στους λουομένους τη δυνατότητα να δουν το Χιούστον, που εκτείνεται 153 μέτρα κάτω από τα πόδια τους – στην κυριολεξία…

Πισίνες σε στέγες ουρανοξυστών έχουμε δει -έστω και σε φωτογραφίες. Πισίνες στην άκρη γκρεμών με θέα το πέλαγος, επίσης.

Πισίνα όμως που το δάπεδό της δίνει την αίσθηση πως κάτω από σένα είναι ένα κενό 153 μέτρων, υπάρχει μόνο μία…

Ο ουρανοξύστης κατοικιών Market Square Tower στο Χιούστον του Τέξας προσφέρει στους ενοίκους του την εμπειρία να κολυμπούν σε πισίνα στην οροφή του κτιρίου και μέσα από τον γυάλινο πυθμένα της να βλέπουν κάτω, πολύυυ κάτω, την κίνηση του δρόμου….

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν κάτι που θα τραβούσε την προσοχή και επιβεβαιωθήκαμε» δήλωσε στο περιοδικό Paper City, ο εργολάβος Philip Schneidau.

Η πισίνα, από ακρυλικό γυαλί, προεξέχει τρία μέτρα από την άκρη της οροφής του ύψους 153 μέτρων κτιρίου, για να επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να δροσιστούν ή να ασκηθούν, να πλέουν πάνω από τους δρόμους του Χιούστον, παρακολουθώντας κίνηση οχημάτων και πεζών.

Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Jackson & Ryan Architects, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και καθώς ο καιρός έχει ανοίξει, οι ένοικοι των 463 διαμερισμάτων του ουρανοξύστη μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο της δικής τους εμπειρίας ιλίγγου στο Instagram.

https://www.youtube.com/watch?v=4z_URvd3GuE

δείτε και σχετικές φωτογραφίες…





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter