Μια συζήτηση στη Βουλή πολύ μακριά από τα πραγματικά επίδικα

Μια συζήτηση στη Βουλή πολύ μακριά από τα πραγματικά επίδικα

Οι μεγάλες ευθύνες της Αντιπολίτευσης και η ταύτιση ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη Χρυσή Αυγή.

Χωρίς είδηση και με την παρουσία όχι πάνω από 25 βουλευτών στα έδρανα ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα στη Βουλή η διαδικασία της απάντησης των τριών ερωτήσεων των βουλευτών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Χρυσής Αυγής, από τους δύο εμπλεκόμενους υπουργούς για την υπόθεση του Noor1 και των όσων αντιφατικών καταγγέλλει ενίοτε ο ισοβίτης Ε. Γιαννουσάκης.

Τόσο η απουσία όλων των πολιτικών αρχηγών όσο και των βουλευτών (συνήθης πρακτική στην απάντηση των επίκαιρων ερωτήσεων, έλεγαν όσοι βουλευτές ήταν σήμερα στη Βουλή) αλλά και το υποτονικό κλίμα που επικράτησε, σε αντίθεση με την έκταση που έχει λάβει το θέμα στα ΜΜΕ και που θέλησε να προσδώσει σε αυτήν η Αξιωματική Αντιπολίτευση, μάλλον έδειξε την αμηχανία αρκετών πολιτικών ταγών, κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης, να εμπλακούν άμεσα έστω και διά της παρουσίας τους σε μία το λιγότερο σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. 

Κι όλα αυτά τη στιγμή που εντός των επομένων ημερών διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία που έχει σχηματιστεί με αφορμή τις καταγγελίες του ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1, Ευθύμιου Γιαννουσάκη, καθώς και του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον έγκλειστο ισοβίτη.

Στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνοντας ότι είναι ευθύνη του πολιτικού να παρεμβαίνει, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης της αλήθειας, για σοβαρότατα θέματα όπως για παράδειγμα η εισαγωγή στη χώρα 3 τόνων ηρωίνης σημειώνοντας μάλιστα ότι η υπόθεση λόγω της εμπλοκής και Τούρκων, αλλά υπονοιών για χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω της πώλησης ναρκωτικών, εμπλέκει και τον ίδιο ως υπουργό Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στον Β. Μαρινάκη και τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Υπενθύμισε ότι φέρεται να εμπλέκεται στη χρηματοδότηση του Noor 1, και ότι εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από λαθρεμπόριο πετρελαίου με τον συνεργάτη του κ. Συντυχάκη να έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με 622.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σημείωσε ότι όλα είναι υπό δικαστική διερεύνηση και γι αυτό συνέστησε υπομονή σε όλους καταλήγοντας ότι «Κανένας μεγαλοσχήμων, οικονομικός παράγοντας ή εκδότης δεν πρόκειται να βρεθεί στο απυρόβλητο. Αυτό είναι υπόσχεση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό και τις υποσχέσεις η κυβέρνηση τις κρατάει.»

«Όταν έρχεται ένας κρατούμενος και λέει ότι κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι οκτώ μάρτυρες και θέλω να αποκαλύψω στοιχεία εσείς τι θα κάνατε; Τι έπρεπε να πει ο κ. Καμμένος; Πες τα σε κάποιον άλλο;» αναρωτήθηκε ο Στ. Κοντονής υπογραμμίζοντας πως «όποιος και αν ήταν θα ενθάρρυνε με χίλιους τρόπους αυτόν τον άνθρωπο να αποκαλύψει τα στοιχεία».

Στα αξιοσημείωτα της όλης διαδικασίας το γεγονός ότι ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και Χρυσή Αυγή σπεύδουν με τόση ευκολία να υιοθετήσουν τις αυτοαναιρούμενες καταθέσεις ενός καταδικασμένου για υπόθεση ναρκωτικών ο οποίος αφού αρχικά ενέπλεκε στην υπόθεση του Noor1 τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη μετά έσπευσε να αλλάξει την κατάθεσή του αφού πρώτα είχε δηλώσει ο ίδιος ότι αν δεν του δοθεί η προστασία που ζητούσε θα αναιρούσε την προηγούμενη κατάθεση.

Κι αυτό διότι ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης έπαθε αίφνης μια κρίση ειλικρίνειας δύσκολα μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά η μεγαλύτερη υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών στην Ευρώπη και τα όσα, άκρως περίεργα, τη συνοδεύουν (αναίρεση βουλεύματος, αναίρεση εισαγγελικού πορίσματος, αυτοεξαίρεση δικαστικού, μυστηριώδεις θάνατοι μαρτύρων) με τις τηλεφωνικές συνομιλίες ενός υπουργού μαζί του που κι αυτές είναι αντικείμενο έρευνας. Κι ακόμη πιο δύσκολα εξηγείται το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ (όχι για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση) αλλά όταν σε αυτή ενεπλάκη ένας επιχειρηματίας και εσχάτως Μιντιάρχης με φιλικότατα προς αυτήν ΜΜΕ.

Όσο για την αναφορά του κ. Γεωργιάδη σε τηλεφωνική δήλωση εμπλεκόμενου στην υπόθεση ότι την Κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια «αλλά να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία ενοχοποιώντας τον κ. Μαρινάκη δηλαδή τον Μητσοτάκη» στη Βουλή είναι το λιγότερο ατυχής αφενός διότι ταυτίζει το μέλλον του κ. Μητσοτάκη με το μέλλον ενός υπό διερεύνηση επιχειρηματία (κάτι που μάλλον δεν αρέσει και σε πολλούς εντός της ΝΔ) αφετέρου διότι όταν ο κ. Καμμένος συνομιλούσε με τον ισοβίτη δεν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στον ΔΟΛ. Μάλιστα ο Αδ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ο Π. Καμμένος ήθελε να υποστηρίξει τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη εις βάρους του Μαρινάκη κατά τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ, όμως παρέλειψε να πει πως ο πλειστηριασμός έγινε τέλη Μάη ενώ τα επίμαχα τηλέφωνα τον Ιανουάριο…

Αντίστοιχα ατυχής ήταν και ο ισχυρισμός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Παπαθεοδώρου ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έγινε «συνήγορος υπεράσπισης» του Π. Καμμένου λέγοντας μάλιστα ότι «Πρέπει να είναι πολύ βαριές οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ». Κι αυτό διότι το τελευταίο είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει τον Ελληνικό λαό για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter