«Μιντιακή τρέλα»: Το νέο βιβλίο που εκθέτει τον Τραμπ

«Μιντιακή τρέλα»: Το νέο βιβλίο που εκθέτει τον Τραμπ

Μετά τις εκρηκτικές αποκαλύψεις του βιβλίου «Φωτιά και Οργή: Στα παρασκήνια του Λευκού Οίκου του Τραμπ» του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ ένα νέο βιβλίο υπόσχεται λεπτομέρειες από την ταραχώδη ζωή στον Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο του δημοσιογράφου του καναλιού Fox, Χάουαρντ Κουρτζ «Μιντιακή τρέλα: ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τύπος και ο πόλεμος για την αλήθεια» φέρνει στο φως άγνωστα παρασκήνια από την δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Σε αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν στον αμερικανικό Τύπο, ο δημοσιογράφος περιγράφει μία προεδρική ομάδα η οποία παλεύει να διαχειριστεί τις εκρήξεις και τον δύστροπο χαρακτήρα του Αμερικανού προέδρου.

Το πρώτο περιστατικό είναι μία συνάντηση που δεν έγινε ποτέ στον Λευκό Οίκο για την θητεία των τρανσέξουαλ στον στρατό. Οι αξιωματούχοι εξέταζαν την επίσημη γραμμή που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να συναντηθεί στο Οβάλ γραφείο με τον τότε επιτελάρχη του, Ρέινς Πρίμπους προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, αποφάσισε να ανεβάζει στο twitter την θέση της κυβέρνησης, δηλαδή ότι δεν θα επέτρεπε σε κανέναν τρανσέξουαλ να υπηρετήσει στον στρατό. «Ω θεέ μου μόλις τον ανέβασε στοtwitter», είπε ο Πρίμπους, σύμφωνα με το βιβλίο. «Δεν υπήρχε πλέον καμία ανάγκη για συνάντηση», γράφει ο Κουρτζ.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει το χάος που προκαλεί ο Τραμπ στο προσωπικό του Λευκού Οίκο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι υπάλληλοι προσπαθούν να απαντήσουν στις παρορμήσεις ενός προέδρου, ο οποίος προτιμά οι αποφάσεις του να ταιριάζουν με όσα αναρτά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Σύμφωνα με το βιβλίο η προεδρική ομάδα, αστειεύεται ότι ο Τραμπ πάσχει από «διαταραχή περιφρόνησης», δηλαδή μία καταναγκαστική τάση να κάνει πάντα το αντίθετο από αυτό που τον συμβουλεύουν και να τους υποχρεώνει να μαζέουν τα σπασμένα.

Στην αρχή της θητείας του Τραμπ, ο Κουρτζ περιγράφει ότι οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου ξύπνησαν ένα πρωί Σαββάτου εντελώς μπερδεμένοι και απροετοίμαστοι για μία ακόμη προεδρική «βόμβα» στο twitter. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς αποδείξεις, είχε κατηγορήσει τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα ότι υπέκλεπτε τις συνομιλίες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει», γράφει ο δημοσιογράφος. Ο Πρίμπους παρακολουθούσε το τηλέφωνο του να πλημμυρίζει με κλήσεις και μηνύματα. «Ο Πρίμπους γνώριζε ότι το προσωπικό θα έπρεπε να συνταχθεί με την ‘’γραμμή’’ και να αποδείξει το αληθές της ανάρτησης στο twitter, δηλαδή το αντίθετο της συνηθισμένης διαδικασίας για τις δημόσιες δηλώσεις. Μόλις ο πρόεδρος δεσμευόταν στα 140 γράμματα (σ.σ. της ανάρτησης στο twitter) δεν έκανε πίσω», αναφέρει ο Κουρτζ.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter