Μισόλογα και εθνικιστικές κορώνες από τον Α. Σαμαρά

Μισόλογα και εθνικιστικές κορώνες από τον Α. Σαμαρά

Με αλλεπάλληλες εθνικιστικές κορώνες και επίδειξη ενότητας της παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και στη συνέχεια.

Ωστόσο δεν έδωσε απαντήσεις επί της ουσίας και περιορίστηκε σε επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Τσίπρα εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό εσείς τα δώσατε όλα. Εσείς σήμερα τα δίνεται όλα χωρίς στήριξη από τη Βουλή και το υπουργικό σας συμβούλιο, ούτε από τον κυβερνητικό σας εταίρο. Τα δώσατε όλα στη μυστική διπλωματία με την αντιπολίτευση απέναντι και το λαό στα κάγκελα», σημείωσε.

«Εγώ δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα στο Σκοπιανό το ’92. Το πρόβλημα το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο», πρόσθεσε.

«Λέτε ότι δεν αντέδρασα όταν έσκασε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας. Ο πρωθυπουργός σας δεν ξέρει τίποτα. Εγώ έθεσα τρεις όρους τότε. Πέτυχα τη μη αναγνώριση ενός κράτους με όνομα που θα είχε αλυτρωτικούς όρους για τη χώρα μας. Πρέπει να πάψετε να λέτε ανοησίες», τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς.

«Ήμουν πάντα αντίθετος με ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο ‘Μακεδονία’» σχολίασε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας: «Επιμέναμε πάντα στην ‘εξουδετέρωση’ του αλυτρωτισμού».

«Δεν διαπραγματευτήκατε κ. Τσίπρα, συνθηκολογήσατε. Η νεολαία του κόμματος σας διαδήλωνε στα Σκόπια με τη νεολαία των εθνικιστών υπέρ του ονόματος ‘Μακεδονία’»

Τόνισε επίσης: «Οι Βούλγαροι μπορεί να αναγνώρισαν τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’ αλλά ουδέποτε αναγνώρισε έθνος και γλώσσα. Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Διευκολύνεται αυτά που ισχυρίζεστε ότι αποφύγατε ενώ εκτίμησε πως είναι «θέμα χρόνου οι βλέψεις για σύνορα».

«Η συμφωνία είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ως θεσμός δεν δικαιούται να εκφράζει θέση για πολιτικά ζητήματα. Ασφαλώς και μπορώ να ασκήσω κριτική», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Για το Σκοπιανό έμεινα δέκα χρόνια στο σπίτι μου συνειδητά και εσείς κ. Τσίπρα υπογράφεται για να μείνετε στην καρέκλα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας: «Θα παραμείνουμε ενωμένοι μία γροθιά κ. Τσίπρα και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας».

«Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μελλοντικό πρωθυπουργό. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter