«Μισόλογα» του Γάλλου πρωθυπουργού για την ιδιωτική πτήση των 350.000 ευρώ

«Μισόλογα» του Γάλλου πρωθυπουργού για την ιδιωτική πτήση των 350.000 ευρώ

Έντονη κριτική από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του δέχτηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ για ένα πρόσφατο ταξίδι του με ιδιωτικό αεροσκάφος στη Νέα Καληδονία και την Ιαπωνία, το οποίο μάλιστα στοίχισε 350.000 ευρώ.

Η κριτική που δέχτηκε ο Φιλίπ έρχεται να προστεθεί στα πυρά που δέχτηκε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για τον εορτασμό των πρόσφατων 40ων γενεθλίων του σε ένα βασιλικό ανάκτορο, το οποίο η προεδρία επιχείρησε να υποβαθμίσει λέγοντας ότι η εκδήλωση πληρώθηκε από τον Μακρόν και τη σύζυγό του.

Ο Φιλίπ και η γαλλική αντιπροσωπεία ναύλωσαν ιδιωτικό αεροσκάφος για να μεταβούν από το Τόκιο στο Παρίσι κατά την επιστροφή τους από επίσημη επίσκεψη στη Νέα Καληδονία νωρίτερα μέσα στο μήνα, το οποίο κόστισε 350.000 ευρώ.

“Κατανοώ πλήρως την έκπληξη και τα ερωτήματα του γαλλικού λαού”, είπε ο Φιλίπ στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

“Γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε εμπορική πτήση (από το Τόκιο) την ώρα που έπρεπε να επιστρέψουμε και γνωρίζαμε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε γιατί ο πρόεδρος πετούσε για Αλγερία το πρωί της Τετάρτης που θα επιστρέφαμε. Ο κανόνας είναι ότι, όποτε είναι δυνατό, ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος πρέπει να βρίσκεται σε εθνικό έδαφος… αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την απόφαση αυτή”, πρόσθεσε ο Φιλίπ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθεσε στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας το ζήτημα της ηθικής και οικονομικής ακεραιότητας στη δημόσια ζωή και η νέα του κυβέρνηση ψήφισε νωρίτερα μέσα στο χρόνο την ενίσχυση των ηθικών προδιαγραφών στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ωστόσο, κάποιοι από τους πολιτικούς αντιπάλους του Μακρόν αποκαλούν τον πρώην τραπεζίτη “πρόεδρο των πλουσίων” εξαιτίας κάποιων πολιτικών του όπως η κατάργηση του φόρου πλούτου και του επιδόματος στέγασης, αποφάσεις τις οποίες ο πρόεδρος χαρακτήρισε μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και την κοινωνικής κινητικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter