Μογκερίνι: Όλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων

Μογκερίνι: Όλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων

«Τα πολιτικά μηνύματα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ είναι ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας». Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κληθείσα να σχολιάσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την πρόταση της Επιτροπής για τον προϋπολογισμό των εξωτερικών δράσεων της ΕΕ την περίοδο 2021-2027, τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, η Φ. Μογκερίνι απάντησε ότι η ΕΕ καλωσόρισε αμέσως αυτό το «ιστορικό βήμα». Πρόσθεσε, επίσης, πως η ΕΕ θα συνεχίσει να συνοδεύει και να υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, όπως συνόδευσε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, από την αρχή.

Η ίδια σημείωσε ότι, όταν ανακοίνωσε τα νέα χθες στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα, κάτι το οποίο εκτίμησε ότι αντανακλά το γενικό αίσθημα σε όλες τις πολιτικές οικογένειες στην Ευρώπη. Δεν θέλησε να σχολιάσει τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν από τις δύο διαφορετικές πλευρές και κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα που έλαβε χθες από το Στρασβούργο είναι να συνεχιστεί το έργο ως την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter